Rad pred Čukarički: ''Nismo valjda autsajderi!?''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.08.2013.
17:33
Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

U klubu sa Banjice optimistički dočekuju početak nove sezone, na čijoj se premijeri sastaju sa povratnikom u elitni rang, ekipom Čukaričkog.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Novinarima su se dan uoči ovog meča obratili šef stručnog štaba Nebojša Milošević i kapiten Uroš Vitas, koji veruju da će Rad uspešno započeti novu superligašku sezonu.

Trener Milošević je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama, što su potvrdili tokom pripremnog perioda, pa se nada da će se to videti i u subotu od 17:30h, kada je zakazan početak meča sa Čukaričkim.

''Moj tim je bogat individualnim potencijalom, talentom, iako je jako mlad i takmičarski nedovoljno iskusan, ali sa druge strane, mentalna zrelost i nivo talentovanosti, kao i stepen posvećenosti u radu garantuju da je pred ovim igračima jedna lepa budućnost i prvenstveni naš cilj je da iz nedelje u nedelju napredujemo. Ubeđen sam da će to tako i biti'', izjavio je Milošević, uz podsećanje da Čukarički tokom priprema ''nije znao za poraz'', što bi trebalo da bude dovoljan pokazatelj da ''Građevinari'' na startu sezone imaju veoma neugodnog rivala.

Ipak, Milošević najavljuje napadačku igru ekipe Rada.

''Gosti će od nas će dobiti pun respekt, ali nam je ambicija je da u svakoj utakmici pružimo maksimum i demonstriramo glad za uspehom i pobedničku ambiciju. Spremni smo za demonstraciju ofanzivnog fudbala i ubeđen sam da ćemo se predstaviti u lepom svetlu'', zaključio je Milošević.

I kapiten Uroš Vitas spreman je za prvi prvenstveni izazov, ali priznaje da mu smeta kako se u medijima ovih dana najavljuje meč sa Čukaričanima.

''Stekao sam utisak da se gostima daje prednost, odnosno da smo mi autsajderi u subotu!? Kao kapiten tima koji skoro 2 godine nije izgubio meč na Banjici, to mi izuzetno smeta! Svaki igrač je spreman da da svoj maksimum da pomenuti niz ne bude prekinut. Ukoliko to uz kvalitet koji ova mlada ekipa ima i podršku navijača koja je iz godine u godinu sve bolja ne bude dovoljno, čestitaćemo protivniku'', izjavio je Vitas.

Ne propustite