Radnički od sjaja do očaja

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.11.2013.
20:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog doživeli su i drugi uzastopni poraz u ABA ligi. Budućnost ubedljivo slavila, iako je Nikolićev tim imao veliku prednost na poluvremenu. Podgoričani se pridružili Zvezdi i Cedeviti na vrhu tabele.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički ove jeseni pruža odlične partije u Evrokupu, ali izgleda da zbog učešća u Evropi počinju da ''trpe'' rezultati u ABA ligi.

Kragujevčani su u prošlom kolu poraženi u Mađarskoj od Solnoka, a večeras su pred svojim navijačima u ''Jezeru'' izgubili i od podgoričke Budućnosti sa 86:72, što je Radničkom već četvrti poraz u prih sedam kola ABA lige.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovakav epilog. Domaći su znatno bolje ušli u meč, dominirali u skoku, pogađali za tri poena, što se naravno odrazilo i na rezultat, pa je na poluvremenu bilo 40:29 za ekipu Miroslava Nikolića.

Međutim, u nastavku znatno drugačija slika na parketu. U trećoj četvrtini se razigrao Aleksa Popović, sve bolji su bili i Akindele i Komatina, dok su Kragujevčani bili sve nervozniji i izuzev plejmejkera Marka Marinovića, u svojim redovima nisu imali raspoloženog igrača.

Odbrana Radničkog je u nastavku potpuno razbijena, o čemu dovoljno govori čak 57 poena gostiju u drugih 20 minuta.

Budućnost je prvi put u nastavku povela preko Popovića u 27. minutu (50:51), posle čega je njihovo vođstvo do kraja meča samo uvećavano do konačnih ''plus 14''.

Budućnost su predvodili Popović sa 18 i Akindele sa 17 poena, dok je ubedljivo najbolji u Radničkom bio Marinović sa 27 poena.

Podsetimo u nedelju je i Crvena zvezda u Pioniru savladala Cedevitu, dok Partizan u ponedeljak gostuje Širokom.

Rezultate ostalih mečeva pogledajte OVDE.

Ne propustite