Radnički otpustio Stivena Markovića!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2013.
19:25
Izvor: Sportske.net

Iskusni košarkaš kragujevačkog Radničkog grubo narušio klupsku disciplinu tokom derbi utakmice sa Partizanom u sredu, pa je uprava kluba donela odluku o prekidu saradnje.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U finiš sezone u domaćoj Superligi, košarkaši Radničkog ući će bez iskusnog plejmejkera Stivena Markovića!

Saradnja sa njim je iznenada prekinuta, a kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, razlog je činjenica da je Marković tokom utakmice sa Partizanom u sedmom kolu Superlige odbio da posle jednog tajm-auta uđe u igru. 

''Uprava kragujevačkog kluba ovakav potez smatra najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza. Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije - plasman na srpski plej-of.

Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema svojim saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres ovog kluba'',navodi se u saopštenju kragujevačkog Radničkog.

Situaciju na poziciji plejmejkera dodatno pogoršava i povreda Aleksandra Ćapina, pa će očigledno, mladi Nenad Miljenović u narednim mečevima morati da podnese znatno veći teret.

''Iako raskid saradnje sa Markovićem, uz povredu Ćapina, može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji organizatora igre, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama'', zaključuje se u saopštenju Radničkog.


Ne propustite