Radnički - Pobeda nad Partizanom imperativ!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2013.
16:33
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši kragujevačkog Radničkog ističu ogroman značaj utakmice protiv Partizana u sredu u hali ''Jezero'', u sedmom kolu domaće Superlige, posle četiri poraza u prethodna četiri kola.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Završni turnir ABA lige dobio je svoj epilog, šampion je Partizan, a Radničkom ostaje da žali za propuštenom velikom prilikom u polufinalu protiv Crvene zvezde.

Vremena za tugovanje, ipak, nema, pošto se Superliga nastavlja već u sredu, a ni tu Radnički ne stoji dobro na tabeli. Da sve bude teže za ekipu Miroslava Nikolića, prvi naredni rival im je upravo Partizan, koji je u prethodnih šest kola ostvario stopostotan učinak, uz još dva trijumfa u Laktašima na završnom turniru ABA lige.

Kapiten Radničkog Stefan Sinovec ističe da su u njegovoj ekipi ''svi alarmi upaljeni'', jer bi u slučaju i petog uzastopnog neuspeha Radnički ozbiljno doveo u pitanje nastup u ABA ligi naredne sezone.

''Pobedom nad prvakom ABA lige bismo napravili prednost u odnosu na naše konkurente jer su svi izgubili od Partizana. Moramo na sve načine da izborimo plasman među četiri najbolje ekipe Srbije, a time i u Jadransku ligu sledeće sezone.

Posle prvih šest kola nalazimo se u situaciji koju niko nije očekivao, ni navijači, ni mi u klubu. Nezgodan je trenutak, ali imamo iskustvo i sada kada je najteže moramo da budemo najbolji''
, poručio je Sinovec.

Mladi plejmejker Nenad Miljenović
takođe naglašava ogroman značaj eventualnog trijumfa nad Partizanom.

''Pobeda nad Partizanom sve prebacuje na našu stranu. Sami bismo odlučivali o svojoj sudbini do kraja ligaškog dela takmičenja. Mnogo bi nam značilo da u drugi deo prvenstva krenemo sa skorom 3-4, nešto opušteniji bismo ušli u sledeće utakmice'', izjavio je Miljenović.

Derbi sedmog kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se u sredu u Kragujevcu s početkom od 18 časova.



Ne propustite