Rašović: "Ilić vidi što niko ne vidi"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.06.2013.
22:05
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Šef stručnog štaba FK Partizan Vuk Rašović bio je zadovljan viđenim u drugom kontrolnom meču na Pohorju a u prvi plan je istakao igru veznog reda i učinak imenjaka Markovića i Ilića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su drugu pobedu od početka priprema za novu sezonu a prvu tokom boravka na slovenačkom Pohorju.

U nedelju je savladana trećeplasirana ekipa rumunskog šampionata a trener Vuk Rašović izjavio je nakon utakmice da ga posebno raduje što već sada igrači uspevaju da prenesu njegove zamisli na teren.

"Drago mi je da ono što radimo na treningu prenosimo na utakmicu, te faze igre koje su nam preko potrebne odradili smo dosta dobro. Raduje me što smo imali inicijativu, kontrolisali igru i sjajno se kretali bez lopte. Potrebno je da u kontinuitetu radimo na ovaj način i ostati u ovom ritmu" rekao je Rašović.

Posebno dobro danas je funkcionisala odbrana Partizana ali Rašović smatra da protivnik nije stigao do konkretne prilike da ugorozi gol Petrovića i Lukača zahvaljujući igri čitavog tima.

"Petrolul je imao samo jedan udarac. Kada apostrofiram dobru igru odbrane mislim i na čitav tim ali je bilo evidentno da smo ih držali daleko od gola i uspeli ono što smo osmislili pre utakmice. Naziru se konture kako bi to sve trebalo da izgleda kada dođu takmičarski mečevi" dodao je Rašović.

Kao i u susretu sa Lokomotivom iz Moskve, strateg Partizana bio je zadovoljan igrom veznog reda ali još uvek nije realizacijom pred golom protivnika.

"Prioritet nam je da što drže imamo loptu u svom posedu, da prijem i predaja funkcioniše bez greške iako perfekcija ne postoji. Dobro je što igramo iz zadnje linije, bez panike. Realizacija i dalje nije na nivou na kome bi trebalo da bude jer smo propustili previše izglednih šansi za postizanje gola" rekao je Rašović.

Kada su individualni učinci u pitanju, Rašović je izdvojio trojicu igrača a među njima i Sašu Markovića, koga smatra budućim nosiocem igre crno-belih.

"Saša Marković je odigrao odlično što sam i očekivao od njega. On je tip igrača kome su potrebne utakmice i kontinuitet i siguran sam da će on biti jedan od nosilaca naše igre u predstojećoj sezoni" kazao je trener crno-belih.

Strelac pobedonosnog pogotka za Partizan, u duelu sa Petrolulom, bio je Predrag Luka na sjajnu asistenciju Saše Ilića.

"Saša je uradio ono što najbolje zna. On vidi što niko ne vidi. Akcija je bila lepa ali ne treba zaboraviti da je i Luka rutinskom realizacijom učinio da bude okončana kako treba" istakao je Rašović.

Na kraju meča bilo je prostora za incidente jer su se igrači Petrolula unervozili. Trener crno-belih bio je zadovoljan što njegovi izabranici nisu naseli na provokacije i što je sve završeno bez incidenata.

"Takve stvari se dešavaju. Sudija je morao da zaštiti igrače pred kraj utakmice a on je najviše doprineo da se podignu tenzije. Na kraju je najvažnije da nije bilo incidenata" zaključio je šef struke šampiona Srbije.

Ne propustite