Real pao u ''ludoj'' utakmici pred Lučićem i drugovima!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.04.2014.
15:28
Izvor: Sportske.net

Madridski Real doživeo prvi poraz od početka sezone u španskoj Endesa ligi, i to tek u 28. kolu, protiv sjajne Valensije u čijim je redovima jedan od najboljih bio Vladimir Lučić!

valenciabasket.com
valenciabasket.com

Povezane vesti

Posle plasmana na završni turnir Evrolige, madridski Real je pretrpeo prvi neuspeh ove sezone u domaćem šampionatu.

Madriđani su pred svojim navijačima poraženi u derbiju 28. kola protiv drugoplasirane Valensije, a rezultat 105:110 u korist gostiju dovoljno govori kakav su košarkaški ''vatromet'' imali prilike da isprate gledaoci ovog susreta.

Odbrane kao da nisu postojale na obe strane, što je pogodovalo sjajnim strelcima u oba tima da pokažu sav svoj repertoar u napadačkim akcijama.

Prva četvrtina je protekla u rezultatskoj neizvesnosti, a Valensija je tokom druge deonice uspela da se rezultatski odlepi i na poluvreme ode sa prednošću od 12 poena prednosti - 54:42.

Sličan razvoj događaja viđen je i u trećoj četvrtini, Valensija je stigla čak i do ''plus 20'', a onda se Real razgoropadio u poslednjih deset minuta i umalo napravio preokret.

Naime, Madriđani su za poslednjih deset minuta postzigli neverovatnih 39 poena, ali ni to im nije bilo dovoljno da na kraju izbegnu poraz.

Ovakvom epilogu je značajno doprineo i bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić, koji je meč završio sa 15 poena, uz sjajan procenat šuta (3-3 za dva, 6-6 sl. bacanja, 1-2 za tri poena). Najefikasniji u njegovom timu bio je Sato sa 17 poena, a Delman je takođe upisao 15.

Real je predvodio Serhio Ljulj sa 23 poena, a Serhio Rodrigez je upisao 16 poena.






Ne propustite