Rim - Ana u polufinalu!

Autor: Janko Glavonjić
petak 16.05.2014.
17:08
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira najviše kategorije u Rimu, pošto je u četvrtfinalu bila bolja od španske teniserke Karle Suarez Navaro sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:4.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Prvi set bio je prepun brejkova. Ana Ivanović je uspela da prva oduzme servis protivnici već u drugom gemu, ali je Navaro odmah vratila izgubljeno i započela svoju seriju od 4 uzastopna gema.

Ipak, Ana je uspela da uzvrati, povede sa 5:4 i dovede Navaro u situaciju da mora da servira za opstanak u prvom setu. Posle velike borbe i tri propuštene set lopte, Ivanovićeva je iskoristila četvrtu i osvojila prvi set rezultatom 6:4.

Iako je došla do osvajanja prvog seta, Ana nije igrala na nivou meča protiv Šarapove, kada je zaista igrala sjajno. Ana je u ovom meču mahom forsirala bekhend Karle Suarez Navaro, a opšte je poznato da je to neuporedivo najbolji udarac u arsenalu španske teniserke.

U drugom setu je upravo iz bekhenda Navaro diktirala razmene sa osnovne linije, a Ana Ivanović se mučila da ostane u igri. Španjolka je povela sa 3:0 uz dupli brejk, Ivanovićeva je posle velike borbe osvojila četvrti gem i vratila se u set. Ipak, naša teniserka nije uspela da dođe do potpune rezultatske ravnoteže, iako je na 4:3 imala jednu brejk loptu. Navaro se odbranila i u narednom gemu brejkom završila set rezultatom 6:3.

U trećem setu prva je ponovo pripretila Španjolka, brejk loptom pri rezultatu 1:1. Naša teniserka uspela je da je spasi i osvoji taj gem.

Do devetog gema obe teniserke su bez problema uzimale gemove na svoj servis, a onda je Ivanovićeva uspela da osvoji deveti gem, iskoristivši drugu brejk loptu, i dođe do šanse da servira za meč.

Ana je loše počela, izgubila je prva dva poena, pa je Suarez Navaro došla do 0-30. Sjajnom paralelom i greškom Navaro Ivanovićeva je došla do 30-30. U sledećem poenu Ana je od početka imala inicijativu, ali je sjajnom bekhend dijagonalom, kojih je bilo zaista pregršt na ovom meču, Navaro potpuno preokrenula situaciju i kasnije lako završila poen na mreži. Na brejk loptu njen omiljeni udarac je ipak izdao, a Ana je potom sjajnim servisom došla do meč lopte, koju je besprekorno odigrala i završila svojom forhend paralelom.

Ana Ivanović će se u polufinalu sastati sa pobednicom iz meča koji igraju Serena Vilijams i Kineskinja Ženg.

Ne propustite