Rimejk Jankovićeve smene

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.03.2013.
21:55
Izvor: Sportske.net

Nešto više od šest meseci Aleksandar Janković sedi na klupi Crvene zvezde a u tom kratkom periodu dočekao je da dva puta bude stavljen pred izlazna vrata "Marakane". Nakon remija sa Radom, njegov kredibilitet je ponovo doveden u pitanje a martovska pauza

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prethodnog avgusta kod navijača Zvezde javilo se pomešano osećanje neverice i oduševljenja kada je jedan od miljenika napustio "Marakanu" a ekipu preuzeo čovek koji je crveno-belima ostao u sećanju kao čovek koji je bez doživljenog poraza "najuren" iz Ljutice Bogdana.

Aleksandar Janković je nakon prvog dela sezone već bio na izlaznim vratima "Marakane" pošto je pre poraza od Vojvodine javno govorio o finansijskim problemima i činjenici da fudbaleri nemaju motiv da se bore na terenu.


Tada se situacija nekako smirila a Jankoviću je data šansa da odradi pripreme i dokaže da može sa istim uspehom, kao i u prvom mandatu, da vodi crveno-bele. Idilična slika nije dugo trajala jer je nakon remija na Vračaru ponovo postavljeno pitanje njegove smene koja bi ovoga puta mogla da bude stvarna.

Bez obzira na činjenično stanje u klubu trener Crvene zvezde fokusiran je na ono što njegov tim čeka na terenu i ne želi da se opterećuje pričama o otkazu.

"Došao sam u Zvezdu u avgustu, a već u novembru su počele priče o smeni. To je sasvim normalno i ne treba razbijati glavu s tim razmišljanjima. Vujadin Boškov je više puta rekao da postoje dve vrste trenera, oni koji su smenjeni i oni koji će biti smenjeni. Svaki trener je oročen, pre ili kasnije, neko javno, neko tajno... Zato se ne opterećujem time i razmišljam samo o utakmici s Novim Pazarom" kazao je Janković za "Novosti".

Evidentno je, međutim, da prvi potpredsednik kluba nije zadovoljan načinom na koji Janković vodi ekipu a Dragan Džajić je priznao da bi tokom martovske pauze u šampionatu moglo da dođe do određenih promena.

Bez obzira na takve najave Janković u medijima tvrdi da nema nesporazuma sa čelnicima kluba i da njihov odnos nije poremećen na bilo koji način.

"Sve što je između mene i potpredsednika Čovića ostaje među nama. Mi pričamo direktno i o svemu. Čuo sam se i sa predsednikom Džajićem, s kojim sam takođe otvoreno razgovarao. Svima nama, i stručnom štabu i igračima znači i ova poseta potpredsednika i sportskog direktora, važan nam je svaki vid komunikacije" konstatovao je Janković.

Mart je Crvenoj zvezdi doneo privremeno olakšanje u finansijskom smislu ali se čini da pojedini kadrovski problemi još uvek nisu rešeni i da je samo pitanje vremena kada će uslediti velike promene.

Ne propustite