Roben (opet) ''prevario'' sudiju?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.07.2014.
22:12
Izvor: Sportske.net

Tokom ovog Mondijala bilo je dosta optužbi na račun najboljeg fudbalera reprezentacije Holandije Arjena Robena zbog simuliranja. Još jedna sporna situacija i večeras protiv Brazila, iako se ovog puta ne može reći da se radi o simuliranju.

Beta/AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool
Beta/AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool

Povezane vesti

Naime, tek što je počeo meč za treće mesto između Brazila i Holandije u Braziliji, nisu protekla ni dva minuta od početka, a Arjen Roben je uspeo da iznudi jedanaesterac za Holanđane!

Bio je u nezadrživom, za njega karakterističnom prodoru kroz proređenu odbranu Brazila, umakao je Tijagu Silvi, koji ga hvata za rame i obara ga, a fudbaler ''Lala'' pada u kaznenom prostoru i za sudiju Đamela Haimudija iz Alžira nije bilo dileme - penal za Holandiju.

Problem je, međutim, što je Silva napravio prekršaj van kaznenog prostora, penala nije trebalo da bude, ali je sporno i to što defanzivac Brazila nije dobio direktan crveni karton, a ne samo žuti.

U svakom slučaju, obe ekipe nastavljaju sa po 11 igrača na terenu, a sa bele tačke Van Persi je savladao Cezara za vođstvo ''Lala'' od 1-0.


Ne propustite