Sabo: ''Hajduk će igrati agresivno, presing će biti naša odlika''

Autor: Darko Mitrović
petak 03.02.2012.
16:28
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Posle dva duela u Staroj Pazovi, remija protiv Inđije i pobede nad novosadskim Proleterom, šef struke kulskog superligaša Zoltan Sabo ima razloga za zadovoljstvo.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Iako je rano donositi bilo kakav sud o konačnoj snazi ekipe, prema rečima njihovog šefa struke, fudbaleri Hajduka plene disciplinom u igri i, za ovu fazu priprema, odličnom pokretljivošću.

''Počeli smo rano, tek smo u trećoj nedelji priprema i akcenat stavljamo prevashodno na fizičku pripremu. U prethodna dva meča i jednom koji smo odigrali između sebe, moram priznati da sam uvideo puno pozitivnih i nešto negativnih elemenata i to je dobro. Sada je vreme kada sve treba skenirati i otklanjati. Svake nedelje stavljati akcenat na neki element koji je na niskom nivou kvaliteta, a one pozitivne, doziranim radom održavati. Želim da u Umag odemo spremni, da moji igrači pucaju od snage i uz nove, sve jače prvere dosegnu neophodni tehnički i taktički nivo'', objašnjava Sabo.

Najavljuje znatno agresivniju igru u odnosu na jesenji deo prvenstva.

''Hajduk će igrati agresivno, na svakom delu terena. Zbog toga i moramo biti fizički spremni i kako mi se čini, prvi mi je utisak da smo sa Brankom Đakovićem na mestu kondicionog trenera napravili pravi posao. Presing u različitim delovima utakmice će biti naša karakteristika'', nastavlja Sabo. 

Na pripremama će se uvežbavati dve formacije.

''Pripremamo nešto defanzivniju i nešto ofanzivniju formaciju, mada je ta podela na striktno napadačku i striktno odbrambenu taktiku prevaziđena. Protiv Proletera smo nastupili sa tri napadača, ali svi koji misle da igraju u prvom timu, moraju rešavati i defanzivne zadatke. Bekovi i krila moraju biti naročito pokretljivi, a centralni vezni čvrsti u duelima, samo tako možemo do kraja ostvariti željeni rezultat'', konstatuje trener Hajduka.

Prelazni rok je u Kuli, makar što se dolazaka tiče, okončan.

''Pojačali smo konkurenciju na svim mestima u ekipi i zadržali sve bitne igrače iz jesenjeg dela prvenstva. Novajlije su se dobro uklopile i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih odlazaka, novih igrača neće biti. Drago mi je i što se pojedini omladinci ozbiljno nameću svojim radom i znanjem. Očekujem od pojedinaca da budu nocioci Hajdukove igre u vremenu koje je pred nama'', zaključio je Zoltan Sabo.

Ne propustite