Sabo zna kako protiv ''romantike''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.02.2012.
16:24
Izvor: Sportske.net, hajduk.rs

Trener kulskog Hajduka smatra da je tokom zimskih priprema uspeo da sprovede u delo svoje zamisli i nada se da će se rezultat videti već u premijernom susretu prolećnog dela sezone protiv OFK Beograda.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Iako su Kuljani na ''generalci'' protiv Novog Sada u Odžacima igrali bez golova, Zoltan Sabo uverava da je i taj meč opravdao svoju svrhu.

''Želeo sam da još jednom dam šansu svim igračima. Nismo mogli da forsiramo pas igru, pa smo kao i u uvodnim danima priprema u Umagu, bili prinuđeni da preskačemo sredinu i dugim loptama napadamo protivnički gol. Pružili smo čvrstu partiju, igrali uz konstantan presing, ali nažalost nismo uspeli da realizujemo jednu od svojih prilika'', ističe Sabo.

Trener Hajduka tvrdi da je uspeo da sprovede svoje zamisli tokom priprema. Ističe da je uz pomoć kondicionog trenera Đakovića ekipa potpuno fizički spremna za nastavak sezone, a Sabo ne krije i koji sistem igre će forsirati.

''Cilj mi je bio da uvedem sistem igre koji je napadački, otvoren, od poslednje linije pa do napadača, bez preskakanja, sa učešćem što više igrača, ali što manje dodira, brza transformacija iz napada u odbranu. Mi ćemo igrati sa tri špica, ali nijedan neće biti lišen obaveze odbrane sopstvenog gola'', jasan je Sabo.

Prvi rival u drugom delu sezone je ekipa OFK Beograda.

''Za nas je prvenstvo počelo u nedelju, u Odžacima. Mi smo načinili presek stanja, rezime, videli šta smo to postigli od mog stupanja na čelo kulske struke. Sada se okrećemo isključivo utakmici protiv OFK Beograda. Dobro ćemo analizirati našeg protovnika, trudiću se da predvidim tok meča i ukažem momcima na sve opasnosti koje vrebaju. Ipak, ako nametnemo svoj stil igre i rezultat će sigurno doći'', optimista je Sabo.

Ne propustite