Savićević: "'Spuštanje prašine' na Zlatiboru"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.10.2013.
13:57
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Vezni fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević objasnio je kako bi boravak na Zlatiboru trebalo da pomogne igračima da se oporave od neugodnog poraza od Čukaričkog koji je u Ljutice Bogdana izazvao novo podizanje prašine.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su na Zlatibor gde će tokom pauze u šampionatu pokušati da zbiju redove i povrate samopouzdanje koje je na jako niskom nivou posle trećeg ovosezonskog poraza doživljenog na Banovom Brdu.

Vukan Savićević smatra da će boravak na Zlatiboru biti svojvrsna terapija za sve igrače i da će poslužiti da se talas prašine spusti do nastavka borbe za bodove.

"Mislim da će nam ovaj boravak na Zlatiboru dosta značiti, i da je došao u pravom trenutku. Dosta se prašine podiglo prethodnih dana, i ovo je prilika za nas fudbalere da malo stanemo na noge, nakon bolnog poraza od Čukaričkog, koji nam je svima teško pao" rekao je Savićević.

Vezsita Crvene zvezde nije želeo da traži alibi za poraz od Čukaričkog u činjenici da je liga u tekućoj sezoni ujednačenija nego ikad. Savićević je objasnio da samo vrednim radom ekipa može do ostvarenja cilja, a to je osvajanje titule.

"Istina je da je liga ujednačenija nego ranije i da sada ima više dobrih ekipa koje se bore za vrh. U tu grupu klubova svakako spada i Čukarički, ali to nije opravdanje za našu partiju koju smo pružili. Zna se koji je Zvezdin cilj u svakoj utakmici, i sada nam ostaje samo da vredno radimo i pokušamo da delima vratimo poverenje navijača" ističe Savićević.

Crvena zvezda će na Zlatiboru odigrati i minimum jedan prijateljski meč a Vukan je na poslednjoj utakmici takvog karaktera postigao gol.

"Svakom igraču koji ne igra tokom vikenda, mnogo znače prijateljske utakmice koje igramo utorkom. Takvi mečevi su i nova prilika za dokazivanje, ali takođe stavljaju sve fudbalere u situaciju da imaju 'utakmice u nogama', što je važno zbog održavanja ili sticanja forme" objasnio je Savićević.

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se sa Zlatibora sredinom naredne nedelje a onda ih očekuje duel sa Novim Pazarom u okviru devetog kola Jelen Superlige.

Ne propustite