Simeone - Čovek koji zna kako da zaustavi Mesija!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 17.05.2014.
10:58
Izvor: Sportske.net

Pobeda u današnjem meču protiv Atletika Barseloni će doneti odbranu titule u Primeri. Ipak, na drugoj strani je Dijego 'Čolo' Simeone, što će Kataloncima umnogome otežati posao...

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Kako zaustaviti Lionela Mesija? Pitanje koje muči trenere širom planete kada protiv sebe imaju jednog od najboljih igrača današnjice, četvorostrukog dobitnika 'Zlatne lopte'. Ali, čini se da jedan čovek ima odgovor.

U pitanju je Dijego Simeone, trener madridskog Atletika, koji je u potpunosti preporodio 'Jorgandžije' i doveo ih do borbe za Primeru i Ligu šampiona. Naime, Mesi je postigao 20 golova u prvih 14 susreta sa Atletikom, ali se od dolaska Simeonea na klupu 'crveno-belih' još uvek nije upisao u strelce protiv 'Jorgandžija'.

Dakle, Mesi ne zna za gol protiv Atletika već 431 minut, odnosno šest uzastopnih utakmica. Simeone je u svakom od ovih mečeva izveo istu defanzivnu liniju - Godin, Miranda, Filipe Luis i Huanfran.

"Simeone je uspeo da izgradi ogromno međusobno poverenje među igračima, čime je tim postao mnogo jači. Odbrana je snažna, a igrači se bore da isprave greške svojih 'saboraca'."

"Presing veznog reda je takođe bitan. Oni zatvaraju prostor i sprečavaju lopte ka Mesiju. Dakle, nije u pitanju samo odbrana, već napor čitave ekipe."
- tvrdi Kike Estebaranz, bivši igrač i omladinski trener Atletika.

Barseloni ne odgovaraju defanzivno orijentisane ekipe koje su fizički snažnije od njih. Atletiko je, poput Simeonea iz igračkih dana, veoma motivisan, strastven, fizički maksimalno spreman, a Veljko Paunović, nekadašnji fudbaler madridske ekipe, tvrdi da je ključ timski duh.

"Unutar Atletika sve funkcioniše odlično i to je jasno. Ključ je timski duh. U pitanju je plod napornog rada, planiranja i organizacije u poslednjih nekoliko godina. Simeone je veliki vođa na čelu sjajnog projekta." - objasnio je Paunović.

Šta će se dogoditi ovog puta? Hoće li Simeone ponovo 'zaključati' Mesija, ili će Barsin superstar prekinuti 'post' u mečevima sa 'Jorgandžijama'? Utakmica je na programu danas u 18.00.

Spain Soccer La Liga

Ne propustite