Sloboda ne zaboravlja legende

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.01.2013.
17:34
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Fudbalski klub Sloboda ne zaboravlja na one koji su svoj život posvetili tom klubu pa su i ove godine na pravi način obeležili rođendan najstarijeg živog fudbalera koji je nekada nosio crveno-crni dres.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Mihajlo Vasović napunio je juče 93 godine a fudbalski klub Sloboda ni ove godine nije zaboravio da poseti legendu koja je učestvovala u građenju imena tog kluba nešto manje od pola veka svog života.

Vasović je jedini bivši fudbaler Slobode koji je nastupao za taj klub još tridesetih godina prošlog veka a koji je i dalje živ.

Svoju seniorsku karijeru počeo je već u petnaestoj godini života a od tada je četvrt veka bio kapiten Slobode za koju je igrao do svoje 41. godine.

Igrao je na desnom krilu i poziciji centarhalfa a ostaće upisano da je baš Mihajlo Vasović sa Filipom Tošićem, profesorom matematike iz Užica, odabrao poljanu Begluk na kojoj je sagrađen stadion Slobode.

Ako se svemu doda podatak da je Vasović otišao sa sopstvenog venčanja da bi zaigrao za Slobodu protiv Borca iz Čačka onda ne treba da čudi otkud veliko poštovanje svih navijača Slobode za ovog čoveka.

Iz Slobode su Vasovića obradovali tortom u bojama kluba i poželeli mu da proslavi još mnogo rođendana.

Ne propustite