Slovenija pozdravila šampione: Toči se besplatno pivo, košarkaše čeka ordenje

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.09.2017.
21:25
Izvor: Sportske.net

Više od 20.000 ljudi dočekalo je večeras nove šampione Evrope u košarci na Kongresnom počasnom trgu u Ljubljani.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Slovenije napravila je najveći uspeh u istoriji slovenačkog ekipnog sporta, pošto je u nedelju savladala Srbiju u finalu EuroBasketa.

Tim povodom danas je u Ljubljani organizovan doček za šampione Evrope kojem je prisustvovalo više od 20.000 ljudi.

Slovenci su već tokom popodneva počeli da se okupljaju na Kongresnom počasnom trgu u Ljubljani, a naroda je bilo sa svih strana zemlje jer je obezbeđen besplatan prevoz.

Osim besplatnog prevoza gradske vlasti slovenačke prestonice obezbedile su 3.000 litara piva za okupljene koje je deljeno tokom popodneva i večeri.

Ekspedicija košarkaške reprezentacije Slovenije sletela je u Ljubljanu oko 19 časova, a potom je produžila ka centru grada na centralnu proslavu.

Košarkaški savez Slovenije nagrađen je sa 50.000 evra od strane slovenačkog Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta, a predsednik Borut Pahor potpisao je ukaz o odlikovanju slovenačkih reprezentativaca ordenom zlatnog reda.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Tuesday, 19.09.2017
07:56

Mi samo treba lepo da pruzimo ruku i cestitamo jer su stvarno odigrali vrhunski bez pada u igri protiv svih. I mi smo pobedjivali Amere u Indianapolisu a bio im je treci tim tada bez najboljih u tom trenutku pa opet se hvalimo da smo bili prvaci sveta sto i jeste..mi sada mozemo da mastamo da su tu bili Teo i Jokic da bi bilo po 50 razlike za nas a sta ako bi igrali cak i losije od ovih momaka sto su bili tu? Da se ne lazemo, ko god da je igrao protiv Slovenaca njih je jedino mnogooo isao,dobro sut i sve, pa spanija bi nas razbucala da smo se pali i u polufinalu i u finalu ili za trece mesto a njih Slovenci oduvase! Jednostavno ovo je bilo prvenstvo za Slovence i bravo!

avatar
Tuesday, 19.09.2017
06:59

Svako svoje slavi. Oni su odigrali vrhunski eurobasket i zasluzili titulu i proslavu! Sa druge strane naši su izvukli maximum iz ovog tima, i plasirali se ispred Spanije, Francuske, Rusije, Grcke....i isto tako su zasluzili docek. Ja sam kao Srbin ponosan na svoje a Slovencima svaka cast!

avatar
Amar Zornic
Monday, 18.09.2017
21:57

Pobediti 3 tako dominantne kosarkaske nacije kao sto su Spanija , Francuska i Srbija je zaista impresivno

avatar
SRBIJAA
Monday, 18.09.2017
23:01

Ne umanjujem im trijmf, ali je cinjenica da mi nismo bili na okupu. nP.s. Svakanim cast za sve...

avatar
SRBIJAA
Tuesday, 19.09.2017
22:27

Slazem se sa tobom, ali ni jednoj od njih nije falilo 8 igraca...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 19.09.2017
09:05

Nisu ni Spanci ni Francuzi al je to opet veliki uspeh s obzirom na to sto predstavljaju u svetu kosarke