SP - Pogađajte ko je prvi častio 'stotkom'?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
23:28
Izvor: Sportske.net

Oraganizator Mundobasketa sačuvao je najbolje od prvog dana takmičenja za kraj a reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država potrudila se da publici pruži ono što se očekuje od "Drim Tima".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Dugo se iščekivao početak Svetskog košarkaškog prvenstva a mnogi su sa nestrpljenjem čekali prve utakmice glavnih pretendenata na titulu, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država i Španije.

Organizator Mundobasketa "poslastice" prvog dana takmičenja ostavio je za kraj pa su tako Amerikanci prvi meč u svojoj grupi igrali kao pretposlednji u okviru današnjeg programa.

Očekivano, "Drim Tim" nije imao nikakve poteškoće da savlada nemoćne Fince a konačan rezultat 114:55 (31:16, 29:2, 29:21, 25:16) svedoči o tome šta su Amerikanci radili protivniku na parketu.

Koliko je Finska bila inferiorna večeras najbolje svedoči statistika posle prvog poluvremena. Za dvadeset minuta Finci su pogodili 6 od 34 šuteva iz igre uz procenat 17.6 i 13 ostvarenih skokova!

Kako to dolikuje pretendentu na zlatnu medalju, Sjedinjene Američke Države upisale su prvu "stotku" na Šampionatu sveta a četvorica izabranika Majka Križevskog utakmicu su završila sa dvocifrenim učinkom.

Klej Tomson utakmicu je završio sa 18 postignutih poena, poen manje postigao je Entoni Dejvis, dok je Derik Rouz ubacio 12 poena.

Amerika posle prvog kola vodi u grupi "C" a u nedelju je očekuje duel sa Turskom što će biti repriza finala sa prethodnog Mundobasketa.

Ne propustite