Srbija bez medalje, Crna Gora u polufinalu!

Autor: Vladimir Danilović
utorak 30.07.2013.
21:36
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva izgubila od ekipe Crne Gore rezultatom 9:8.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Iako je reprezentacija Srbije vodila tokom većeg dela utakmice, Crna Gora je uspela na kraju da stekne prednost od jednog gola razlike, i plasira se u polufinale Evropskog prvenstva.

Crnogorci su prvi poveli iz prvog napada, a strelac je bio Nikola Janović.

Srbija tada preuzima kontrolu nad utakmicom, koju je imala u rukama sve do samog kraja meča. Pijetlović je ubrzo izjednačio na 1:1, a Aleksić je nedugo zatim doveo naš tim u vođstvo. U sledećem napadu Crnogorci stižu do izjednačenja, a Brguljanu nije bilo teško da spusti loptu u praznu mrežu.

Do 3:2, stižemo iz peterca koji uspešno realizuje Filipović, a tako se završio i prvi deo igre.

Mandić na početku druge četvrtine dovodi naš tim do vođstva od 4:2, ali Crnogorci sa dva gola Janovića stižu do 4:4.

Ubrzo se Srbija vraća na dva gola prednosti golovima Nikića i Gocića, ali Crnogorci opet stižu prednost i to golovima Janovića i Ivovića.

Janović svojim četvrtim golom dovodi Crnu Goru do prednosti od 7:6, ali ubrzo Mitrović vraća rezultat u ravnotežu, a onda i dovodi Srbiju do prednosti od 8:7.

Klikovac a zatim Ivović ipak dovode Crnu Goru do polufinala Evropskog šampionata.

Treba istaći da je utakmica bila izuzetno borbena, i da su obe ekipe dale sve od sebe u ovoj izuzetno teškoj i neizvesnoj utakmici. Među našim igračima se istakao golman Aleksić, koji je sa nekoliko sjajnih odbrana držao naš tim u igri, a sa druge strane je bio večeras fantastični Janović, koji je sasvim sigurno i igrač utakmice.

Ne propustite