Srbija - Makedonija 5:1 (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.10.2013.
19:52
Izvor: Sportske.net

Naša reprezentacija izrešetala mrežu slabih Makedonaca na stadionu u Jagodini - ''petarda'' - 5:1!

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

U samom finišu meča, mogao je i Matić da se upiše u strelce, ali je lopta otišla zamalo pored stative.

Posle kraćeg zatišja, tek što je ušao u igru Jahović je posle solo prodora uspeo da u 82. minutu zatrese mrežu Vladimira Stojkovića - 5:1.

A onda, 73. minut i 5:0, Stefan Šćepović
! Ponovo je Basta u ulozi asistenta, ponovo odličan centaršut sa desne strane, a Stefan Šćepović nastavlja svoju golgetersku seriju koju je započeo u španskom Hihonu.

Četiri minuta kasnije, nova odlična prilika za Tadića, ali ovog puta je slabo šutirao, pravo u ruke protivničkom golmanu Pačovskom.

Lep fudbalski ambijent u Jagodini povremeno kvare neshvatljivi povremeni zvižduci golmanu Vladimiru Stojkoviću, koji je odlično intervenisao u 64. minutu posle prilike koju je imao Babunski.

U 62. minutu, selektor Mihajlović je pružio priliku Stefanu Šćepoviću umesto Filipa Đorđevića.

A onda, kraću monotoniju ponovo prekida sjajni Dušan Basta. Odličan prodor po desnoj strani, zatim još bolja asistencija ka Dušanu Tadiću koji iz ''srca'' šesnaesterca pogađa za 4:0
!

Počelo je drugo poluvreme u Jagodini! Mirna igra, nema za sada većih uzbuđenja.

''Orlovi'' znatno bolji rival, kontrolišu dešavanja na terenu, a u 37. minutu i jedanaesterac za naš tim. Grnčarov je skrivio penal, a siguran sa bele tačke je Aleksandar Kolarov - 3:0!

Ipak, nije se dugo čekalo i na Bastin gol. Već u 19. minutu svoju odličnu partiju je krunisao pogotkom na asistenciju Kolarova - 2:0!

U 17. minutu ponovo je pripretio Dušan Basta ali je lopta završila nedaleko od mesta gde se spajaju stativa i prečka.

Ono što "Orlovima" nije pošlo za rukom u desetom minutu, dogodilo se pet minuta kasnije. Praktično identična akcija iz desetog minuta viđena je u 15. minutu. Tošić je  sa 16 metara uposlio Bastu na boku a onda je natrčao na dupli pas i pogodio za vođstvo Srbije od 1:0!

Akcija koja je usledila iz kornera iznedrila je novu priliku. Lopta je došla do druge stative a Matija Nastasić nije uspeo da iz povoljne prilike pogodi okvir koga pa Srbija propušta drugu sjajnu priliku.

Stopostotna prilika viđena je u desetom minutu pred golom Makedonije. Tadić je sa dvadesetak metara uposlio Bastu po boku a potom natrčao na dupli pas i šutirao pravo u golmana Pačovskog koji je odbio loptu u korner.


Nova poluprilika usledila je za selekciju Srbije u petom minutu. Kolarov je prošao po levoj strani a Đorđević se nije snašao najbolje na petercu pa je izostala realizacija.

Prvo uzbuđenje na meču videli smo na isteku prvog minuta kada su Tošić i Kolarov sjajno iskombinovali po levoj strani a onda je Đorđević bezuspešno pokušao da sprovede loptu u mrežu praktično iz mrtvog ugla.

Uz sporadične zvižduke prilikom intoniranja makedonske himne i po koju grčku zastavu na severnoj tribini, publika u Jagodini dočekala je goste.

Pola sata pre početka meča selektor Srbije uručio je reprezentativni dres i duks sinu Zvonka Milojevića, nekadašnjeg reprezentativnog čuvara mreže, koji se i dalje oporavlja od teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj 2007. godine.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Makedonije u Jagodini igraju meč, poslednjeg, desetog kola kvalifikacija za odlazak na SP u Brazilu.

Lišeni šansi da se nađu na Mundijalu, izabranici Siniše Mihajlovića igraju za novi početak i revanš za poraz u Skoplju, gosti iz Makedonije za beg sa poslednje pozicije u kvalifikacionoj grupi "A".

Srbija - Stojković, Rukavina, Kolarov, Ivanović, Nastasić, Milivojević (Petrović od 75.), Basta, Matić, Tošić, Tadić, Đorđević (S. Šćepović od 62.)

Makedonija - Pačovski, Ristovski, Alioski, Noveski, Gručarov, Demiri (Babunski od 56.), Stjepanović, Ranđelović, Ivanovski, Kostovski, Ibraimi (od 46' Trajkovski).

Ne propustite