Stamenković: "Voleo bih da budem trener Real Madrida"

Autor: Miloš Marković
sreda 24.07.2013.
15:46
Izvor: Sportske.net

Harizmatični trener Slobode iz Užica odgovarao je na pitanja navijača, kojima je poručio da sanjaju velike snove, jer se veliki snovi i ostvaruju.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Ogrovarajući na pitanja navijača Slobode, trener užičkog superligaša izneo je svoje utiske o minulom radu, planovima i očekivanjima za naredni period.

Ljubiša Stamenković je već dugi niz godina na čelu Slobode sa kojom beleži zapažene rezultate i ostvaruje izuzetno dobar rad sa ovim užičkim timom.

Kada je dolazio u Slobodu, kako kaže, došao je na mesec dana, a ostao tolike godine.

Koliko će još ostati u klubu?

„Došao sam na mesec dana u užički kraj, a ovo mi je deveta godina, tako da će život odrediti da li ću ostati još jedan dan ili 100 godina.“, rekao je on.

Govoreći o svojim profesionalnim ciljevima sa Slobodom, oni za trenera Stamenkovića ostaju nepromenjeni. Napadački fudbal, Evropa.

„Da ne verujem u evropsku Slobodu ne bih ovde bio nijedan dan. Radimo u teškim uslovima, ali se ponašamo kao da je sve u redu, ne kukamo i sve kapacitete usmeravamo da Sloboda svakim danom bude bolja, do ostvarenja našeg sna - Sloboda u Evropi. Moj moto je - Sanjaj velike snove da bi ti se ostvarili , i do sada sam u tome uglavnom uspevao, tako da se nadam da ćemo ovaj san dosanjati.“

„Pre svega, klub mora da stvori finansijske preduslove za ostvarenje tog cilja. Još uvek moramo da improvizujemo, da uložimo mnogo znanja i ličnog autoriteta da bi Sloboda bila tu gde jeste. Mi radimo prelazni rok bez ijednog evra u ovom trenutku, a mnogi sa stotinama hiljada evra , pa je onda teško držati njihov nivo.“, rekao je on.

Titula je ipak još uvek u domenu naučne fantastike...

„Kad procenimo da možemo da napadnemo titulu, to ćemo i uraditi. U ovom trenutku je to nerealno, jer treba da postavimo sebi realne ciljeve. Liga je interesantnija jer je kvalitet izjednačen, pa je sve žešća borba za titulu, Evropu i opstanak, a to daje posebnu draž ligi.“, istakao je.

Navijačima Slobode je Stamenković već poručio da moraju da sanjaju velike snove, jer se veliki snovi i ostvaruju.

A, koji je njegov lični san?

„Voleo bih da budem trener Real Madrida, a niko mi ne može zabraniti da sanjam.“, poručio je Stamenković.


Ne propustite