Startovale crno-bele, Maljkovićeva najavljuje ''ozbiljan pomak''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.08.2012.
18:58
Izvor: Beta

Košarkašice Partizana danas su počele pripreme za novu sezonu, u kojoj će braniti duplu krunu na domaćoj sceni, a u Evropi pokušati da stignu što dalje.

zkkpartizan.rs
zkkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkašice Partizana danas su počele pripreme za novu sezonu, a njihov trener Marina Maljković istakla je da njena ekipa želi da napravi pomak u odnosu na prethodnu kada je osvojila Jadransku ligu i prvenstvo Srbije.

"Dobili smo vetar u leđa prošle sezone zbog velike pažnje koja je dobila ženska košarka. Ove godine imamo nove ciljeve, želje i ideje. Znamo na čemu smo, mi smo kao najbolji tim u Srbiji kao neka mala reprezentacija Srbije, dolaze igračice iz cele naše zemlje", rekla je Marina Maljković novinarima u novobeogradskoj Hali sportova.

Košarkašice Partizana će se u novoj sezoni takmičiti u Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu gde brane trofeje, kao i Evrokupu i nacionalnom kupu.

Maljkovićeva je kazala da želi da mlade i talentovane košarkašice Partizana pretvori u vrhunske sportiste.

"Cilj je jasan, da napravimo ozbiljan pomak, da radimo više i više ne bismo li nadoknadili nedostatke koje imamo u odnosu na najbolje timove Evrokupa i najjače timove regionalne lige, koja je znatno jača nego prošle godine", kazala je Maljkovićeva.

Crno-bele košarkašice su prošle sezone na nekim utakmicama imale više navijača nego što su to u pojedinim imali muški košarkaški i fudbalski klub Partizan.

"Očekujem da ih naredne sezone bude još više navijača. Oni su prepoznali način da isprate i Partizan i žensku reprezentaciju. Tražimo strpljenje i da ih bude u što većem broju da bismo nastavili prelepo započetu priču od prošle godine",
rekla je Maljkovićeva.

Predsednik ženskog košarkaškog kluba Partizan Radovan Draškić kazao je da od ekipe očekuje mnogo u predstojećoj sezoni.

"Mnogo očekujemo u novoj sezoni, uložili smo dodatne napore da stvorimo još jači tim nego što je to bio prošle. Imamo dovoljno potencijala da ova ekipa traje dugo vremena. Uprava će se truditi da treneru i igračicama obezbedi sve najbolje uslove za rad", rekao je Draškić.

Košarkašice Partizana sezonu počinju 26. septembra, kada u prvom kolu Jadranske lige gostuju Zagrebu.

Ne propustite