Stojadinović izgubio "igru prestola"

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.12.2013.
10:00
Izvor: Sportske.net

Sukob je tinjao više od pola godina, praktično još od prošle zime kada je direktor zamerao upravi na sporoj reakciji. Tvrdi da je odgovoran za tek nekolicinu igrača. Naslednika neće dobiti, poslove preuzima Džajić, sa Kokezom i Tončevim.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zoran Stojadinović je Zvezdina prošlost, bitka za prevlast je na "Marakani" završena pobedom Slaviše Kokeze i Ivice Tončeva. Nije tajna da je glavni pravac borbi u upravi bio upravo na ovoj liniji. Naime, Stojadinović je formiranje sportske komisije pre nekoliko meseci doživeo kao udar, a često se sporio sa pojedincima iz uprave oko kvaliteta igrača koji bi trebalo da dođu u Zvezdu.

Još prošle zime je nagovestio prve probleme konstatacijom da uprava sporo reaguje i da Južnoamerikanci koje je predložio nisu stigli upravo zbog neodlučnosti. Na drugoj strani, za neka pojačanja nije hteo da preuzme odgovornost.

On tvrdi da je doveo Mrđu, Daudu, Arauha kao i mladog Jokića, a insistirao je i na dolasku trenera Sa Pinta koji je napustio klub uz optužbe da uprava nije ispoštovala dogovoreno.

Sam Stojadinović smatra da su igrači koji su istupili pre desetak dana, Ninković i Mijailović instruirani. Podsetimo, pomenuti fudbaleri, ali i još par najiskusnijih su ga optužili da kvari atmosferu, što je bila praktično prečica ka smeni.

Sportski direktor je očekivao, pričalo se, podršku od predsednika Džajića, ali je na kraju druga struja pobedila. Stojadinović nije učestvovao ni u dovođenju trenera Stojanovića, optužuje članove uprave da su angažovali trenera, a onda ga se odrekli.

Ovaj rascep je trajao dugo, išao toliko daleko da se čak pričalo da Stojadinović ne želi da promoviše igrače oko čijeg se dovođenja nije slagao. Jasno je da ovako više nije moglo, niti je sportski direktor, kako je sinoć rekao "Novostima" želeo da bude pokriće za eventualne promašaje drugih u prelaznom roku.

Sve što se dešavalo daje nam za pravo, insistirali smo pre više od pola godine da su u pitanju truli kompromisi i da mnogo toga u Zvezdi ne funkcioniše, da ima trvenja i da to dodatno otežava ionako očajnu situaciju, koja se ogleda u praznoj kasi.

Što se Stojadinovića tiče, vratiće se poslu menadžera, a Zvezda nastavlja dalje. Mnoga imena su u opticaju za sportskog direktora, ali izgleda da su u pitanju samo čaršijske glasine. Naime, kako je potvrdio Mondo iz neformalnih, ali izvora bliskih klubu, Stojadinovića neće zameniti niko, prelazni rok će voditi Dragan Džajić, sa potpredsednicima Kokezom i Tončevim.

Sa kakvim uspehom, to će reći tabela...

Ne propustite