Stojadinović - Poslednji čin?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.12.2013.
10:25
Izvor: Sportske.net

Zoran Stojadinović će u Španiji saznati svoju sudbinu, danas zaseda Odbor za hitna pitanja, a onda i kompletna uprava. Hoće li Zvezda ostati bez sportskog direktora?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Odbor za hitna pitanja čini Džajić sa potpredsednicima, kako se saznaje većina je za odlazak Stojadinovića, predsednik bi trebalo da preseče.

Ako donesu zaključak da sportski direktor treba da bude smenjen, sa njim će izaći večeras pred UO kluba. U ovom trenutku još nije poznat rasplet, sam Stojadinović je u Španiji, razgovarao je sa Džajićem, da li je obavešten o smeni, ili je napravljen kompromis videćemo.

Tek, iskusni igrači su ga svojim izjavama praktično doveli u neodrživu situaciju jer su ga označili kao krivca za loše odnose u klubu.

Stojadinović neće podneti ostavku, mirno čeka odluku uprave, a u pozadini je njegov sukob sa potpredsednicima, pre svih Slavišom Kokezom.

Ako se vratimo u jesen, trvenja su bila konstanta, osnovana je sportska komisija koja je na neki način delila odgovornost prilikom dovođenja igrača. Ličilo je na direktno mešanje u Stojadinovićeva ovlašćenja, a javna je tajna da se on nije slagao sa nekim potezima u prelaznom roku.

Sebi je pripisao zaslugu, osim Daude, za dovođenje Mrđe, ali je najbolji strelac rekao da je u klub došao zahvaljujući Ninkoviću i Milijašu.

To je dodatno potkopalo pozicije Stojadinovića u ovim "igrama oko prestola". Ako ipak bude postignut kompromis, videćemo kako će biti ispeglani narušeni odnosi, koji u Zvezdi opterećuju svakodnevno funkcionisanje kluba.

Od kada je Radna grupa prerasla u upravu, videli smo mnogo okršaja među ljudima koji vode klub, primirja i novih rasplamsavanja sukoba. U pozadini svega je očajna finansijska situacija, neslaganje kojim putem treba da ide klub.

U takvoj situaciji, ako se pogleda rezultat, makar on bio plod i slabosti Partizana (mislimo na mnogo manji zaostatak nego prošlih jeseni), može čak da se kaže da je Zvezda imala i uspešnu jesen.

Ne propustite