Stojanović: "Gradim efikasnu Zvezdu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.06.2013.
14:51
Izvor: Sportske.net

Novopečeni strateg vicešampiona Srbije daleko je od sklapanja mozaika koji će krenuti u novu sezonu ali je siguran u to da će od svojih igrača tražiti brzu igru koju će karakterisati želja za postizanjem što većeg broja golova.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slaviša Stojanović tek drugi dan ima ekipu Crvene zvezde pod svojom komandom i ne može se reći da je upoznao tim nakon što ga je dva dana posmatrao i dva dana radio sa njim što je i sam priznao.

"Rano je pričati o bilo čemu jer bih mogao da pogrešim i da budem pogrešno shvaćen. Na utakmici sa Domžalama ćemo probati neke igrače koji nisu igrali u Novom Mestu, ali još uvek ne mogu da pričam o stilu igre ili formaciji jer ćemo sve to tek uigravati" kazao je Stojanović.

Trener Crvene zvezde u Novom Mestu je samo "hvatao beleške" ali mu je i to bilo dovoljno da shvati da Zvezdi nedostaje efikasnost na čijem će se poboljšanju raditi u predstojećem periodu.

"Hoću igru i pas ka golu, ne ka linijama terena. Fudbal se igra za gol i to je naš cilj. Želim agresiju svih 90 minuta i ofanzivnost čitavog tima. Protiv Krke u Novom Mestu smo imali zaista dosta izglednih prilika, a malo smo realizovali. Dakle, efikasnost mora biti mnogo bolja i to je segment za unapređenje, a on dolazi kroz samouverenost i koncentraciju" ističe trener Crvene zvezde.

U prvom kontrolnom meču Zvezda je upisala minimalnu pobedu nad Krkom a naredni meč igra se u Domažalama protiv istoimenog kluba.

Klub koji će u subotu odmeriti snage sa crveno-belima nekada je vodio Slaviša Stojanović, pa će strateg crveno-belih debitovati na klupi svog novog tima upravo pritiv ekipe sa kojom je u prošlosti osvojio dve titule u Sloveniji.

"Zaista je to lepa i čudna koincidencija. Tako se namestilo. U Domžalama radi mnogo mojih dragih prijatelja i nema sumnje da će tamo Zvezda biti dočekana kako dolikuje. Njima je to genaralna proba pred start kvalifikacija za Ligu Evrope i nema sumnje da će nam biti dobar protivnik" poručio je Stojanović.

Zvezda će do duela sa Domžalama imati još dva treninga koji će dodatno poslužiti Stojanoviću da uvidi sa čim raspolaže na početku pripremnog perioda.

Ne propustite