Sunovrat!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.09.2012.
20:45
Izvor: Sportske.net

''Slobodan pad'' srpske košarke nastavljen je večeras u Estoniji. Domaći tim slavio u Talinu i našem nacionalnom timu ostavio još samo teoriju kad je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ako je dosadašnji bilans naše reprezentacije mogao da se oceni kao veoma loš, posle najnovijeg neuspeha u Estoniji, slobodno može da se okarakteriše kao sraman, bez obzira na konačan epilog takmičenja u kvalifikacionoj Grupi A.

Ako naš nacionalni tim, kojim smo se decenijama ponosili, u ovakvoj konkurenciji ne može da dobije niti jedan meč u neizvesnoj završnici, ili protiv bilo kog ozbiljnijeg rivala, onda se postavlja pitanje da li uopšte i zalužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu.

Estonci su nas večeras u Talinu savladali sa 88:81 i sada nam ostaje samo teorija da eventualnom pobedom (ubedljivijom od 13 poena razlike) nad Izraelom 11. septembra u Beogradu izborimo plasman u Sloveniju... 

Samo je prva četvrtina donela iole povoljniji utisak o igri ''Orlova'', koji su posle prvih deset minuta imali šest poena prednosti (22:16).

Međutim, domaći tim je uporno održavao priključak, a u poslednjih deset minuta se ušlo nerešenim rezultatom - 63:63.

I kao po pravilu, kad se utakmica prelama u završnici, tu našima drhte ruke, ulazi ''voda u uši'', a protivnik stvara nedostižnu prednost.

Na kraju, sedam poena prednosti za Estoniju, koja je sada stigla naš tim na deobi trećeg mesta, sa pet pobeda i četiri poraza. 

Ako je to uopšte bitno posle svegam najefikasniji u našem timu bio je Nenad Krstić sa 20 poena i osam skokova, a Miloš Teodosić i Milenko Tepić su upisali po 16...

U Grupi A, Crna Gora je večeras stigla do devete pobede, i to na gostovanju Islandu, dok Izrael na svom terenu igra protiv Slovačke.






Ne propustite