Surova realnost

Autor: Miloš Marković
petak 30.08.2013.
09:22
Izvor: Sportske.net

Četvrtak je zadao poslednji udarac srpskom fudbalu, koji je dobio lekciju, poruku i pouku da je daleko od Evrope.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Oba predstavnika Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope nisu uspela da obezbede učešće u grupnoj fazi takmičenja Liga Evrope.

Za razliku od srpskog šampiona, novosadski tim je tokom celog dela kvalifikacija pokazao veliku želju i borbu, na kraju nije imao ni sreće, kao da su se izabranici Marka nIkolića istrošili u želji.

Sa druge strane, i pored najavljene ofanzive, napadačkog fudbala, u švajcarskoj je viđen u potpunosti poražen Partizan, koji je sa šampionskom krunom srpskogprvenstva na glavi, čini se, na izuzetno loš način reprezentovao srpski fudbal.

Poraz od ekipe koja zauzima peto mesto u švajcarskom prvenstvu došao je kao poziv za buđenje.

Ne samo fudbalskom klubu Partizan, već i čitavoj naciji, koja je shvatila da je srpski klupski fudbal dotakao najniže grane.

Složni u oceni da je Partizan obrukao crno-beli dres, da je izdanje pruženo protiv Tuna, u najmanju ruku katastrofalno, čak i rukovodioci kluba iz 'Humske' priznali su poraz.

Da li je moglo drugačije?

Sklapanje tima u poslednjim danima prelaznog roka u vodu baca celokupne pripreme koje akcenat stavljaju na fizičku spremu, umor, povrede koje neizostavno dolaze u kasnoj fazi kvalifikacija samo su dokaz istrošenosti materijala.

Neprilagođenost evropskom fudbalu videla se i kroz činjenicu da su crno-beli još jedan meč završili sa igračem manje, crveni kartoni su postala tradicija u ovogodišnjem izdanju kvalifikacija.

Partizanu nedostaje vođa, jedan takav na terenu je upravo govorio o tome.

„U ovom trenutku, ovakav rezultat je naša realnost.“

„Nije prijatno izgubiti od ekipe koja je četvrta ili peta u švajcarskom prvenstvu i od ekipe koja nam je održala čas fudbala i zasluženo prošla u grupnu fazu Liga Evrope.“, rekao je Saša Ilić, kapiten ekipe koji ocenjuje da crno-beli imaju hroničan nedostatak hrabrosti.

„Da bi se fudbal igrao u Partizanu, mora se imati hrabrosti.“

„Naša ekipa jesastavljena od mladih fudbalera, ali nemamo igrače koji će, u trenutku kada ekipi ne ide dobro, skupiti hrabrost i preuzeti odgovornost na sebe. Takav pojedinac u našem timu ne postoji. Nema se šta reći, nije ni prijatno, ni lako.“, poražen je proslavljeni Ilić.

Pred Partizanom, kao i pred Vojvodinom, pa i Crvenom zvezdom stoji domaće prvenstvo. Obesmišljeno u svojoj postavci, takmičenje u Jelen Super ligi pobedniku će doneti lažan osećaj sigurnosti i samopouzdanja, osećaj koji će nestati čim se pređu kapije svoga dvorišta.

Avaj, biće to nekakva prilika za iskupljenje.

„Nismo očekivali ovakav poraz, mislim da niko nije mogao da zamisli ovakav rasplet. Pred nama je prvenstvo u kome ćemo pokušati da se iskupimo, okrećemo se domaćem takmičenju i nadamo se da ćemo u Jelen Super ligi biti oni pravi.“, istakao je Grbić.


Ne propustite