Timski igrač – Suarezu tabela bitnija od golova

Autor: Miloš Marković
petak 11.04.2014.
12:16
Izvor: Sportske.net

Urugvajac je u potpunosti odbacio plašt negativne atmosfere koja se poslednjih godina stvorila oko njega, otkako je ujeo Baneta on je drugi čovek.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Luis Suarez je u potpunosti eksplodirao ove sezone.

Kada mu je istekla suspenzija zbog ujedanja Branislava Ivanovića, napadač Liverpula je u potpunosti drugi čovek, nasmejan, pozitivan, raspoložen – ubitačan.

Rezultata je dala saradnja sa psihologom, 'kanibal', 'padavičar', 'glumac', 'sebičnjakl' sada je vodeći strelac Premijer Lige i svoj tim predvodi ka dugo čekanoj titulu Premijer Lige.

Sa 29 golova na 28 mečeva, urugvajac ima šansu da osvoji i 'Zlatnu kopačku' kao najbolji strelac lige, nagradu koju bi drage volje žrtvovao za timski uspeh.

„Da me to interesuje, onda bih Stiviju tražio da izvodim penale, ali ja to ne volim.“

„Meni je bitnije da Liverpul sezonu okonča na dobroj poziciji. Na svakom meču dajem sve od sebe da postignem gol, to mi je u prirodi jer sam napadač. Volim da postižem golove, ali bih drage volje zamenio nagradu Zlatne kopačke da ekipa sezonu okonča na vrhu.“, rekao je Suarez.

Urugvajac ima priliku da prestigne i ronaldov broj golova u sezoni Premijer Lige (od 38 mečeva).

Portugalac je u sezoni 2008/2009 ubacio 31 loptu u mrežu, Suarez ipak priznaje da bi bilo lepo imati taj rekord na kontu.

„Naravno, bilo bi zaista lepo da srušim taj rekord. Ne samo za mene, to bi zaista bilo lepo i zbog moje porodice, kao i navijača Liverpula za koje bi bilo sjajno da u svojim redovima imaju fudbalera koji poseduje jedan takav rekord.“, istakao je Luis Suarez.


Ne propustite