Tole se okružuje "Zvezdašima"?

Autor: Boris Jovanović
subota 14.07.2012.
09:53
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati Zajednica superligaša ukoliko čelnici najvećih klubova uđu u telo koje vodi takmičenje. Vladan Lukić u Izvršnom odboru, ko će predstavljati Partizan. Mrakić i Stefanović u Karadžićevoj fudbalskoj vladi? Partizan bez komentara...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Tomislav Karadžić je nakon reizbora pripretio da će oduzeti ingerencije Zajednici superligaša, ako u tom telu ne budu sedeli čelnici klubova, predsednici i generalni sekretari.

On je tražio da ovaj organ donese nosi statut do početka šampionata, do koga je ostalo manje od mesec dana.

Takođe, osim kooptiranja Save Miloševića u Izvršni odbor, ponudio je čelne pozicije predstavnicima Partizana i Zvezde.

Crveno - beli su prihvatili, nekadašnji sudija Dušan Mrakić, inače u prethodnom periodu član Zvezdine uprave i državni sekretar za energetiku bi trebalo da postane podpredsednik kluba.

Vladan Lukić će ući u Izvršni odbor zajednicem, a kako "Sport" saznaje, generalni sekretar crveno - belih, Đorđe Stefanović bi takođe trebalo da bude član IO FSS, tela koje donosi odluke u srpskom fudbalu, i sastoji se od najbližih Karadžićevih ljudi.

Videćemo hoće li Partizan delegirati svoje ljude u Izvršni odbor, samo gensek Grubor ili predsednik Đurić mogu da budu članovi Zajednice prvoligaša, do sada su te funkcije obavljali Ratomir Babić i Mile Jovičić.

Da li su ovo samo kozmetičke promene ili zaokret, to sada niko ne može da kaže, ali podizanje takmičenja na viši nivo, tačnije uključivanja ljudi koji odlučuju o klubovima bi sigurno pomerilo stvari sa mrtve tačke, ako ništa drugo a ono u  preuzimanju odgovornosti za donošenje odluka.

Karadžić je inače tražio vreme da kompletira svoj tim, čeka kontituisanje vlade kako bi ojačao savez ljudima koji bi bili spona ka državi. Taj proces bi trebalo da bude završen do kraja leta.


Ne propustite