Vesterman: ''Partizan moj pravi izbor''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.12.2013.
17:25
Izvor: Sportske.net

Iako od tog nesrećnog meča protiv CSKA u Moskvi nije sa svojim saigračima, već se oporavlja od povrede ligamenata kolena, Leo Vesterman je mislima neprestano uz crno-bele.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Prvi plejmejker Partizana je ovih dana razgovarao sa francuskim novinarima o utiscima koje je do sada poneo iz svog kluba i Srbije, generalno.

Naravno, prva tema je bila njegova povreda i tok oporavka koji će morati da potraje još nekoliko meseci. Ipak, Vesterman nije klonuo duhom, već veruje da će iz svega izaći još jači.

''Koleno je dobro, oporavljam se polako, ali sigurno. Teško mi je što ne igram, ali moramo da idemo dalje. Drugi put mi se dešavaju ovi problemi, ali sam i dalje pozitivan. Mislim da ću biti još jači posle ovoga'', izjavio je Vesterman i dodaje da i kroz gledanje utakmica i njihovo analiziranje može dosta toga da nauči.

Kad je sam život u Srbiji u pitanju, Vesterman je izneo niz pohvala. Dopada mu se i Beograd i srpska hrana, ali ono što je najvažnije, igra u klubu u kome kroz nastupe u Evroligi može dosta da napreduje, s obzirom da je kod Duška Vujoševića vrlo brzo uspeo da se nametne na poziciji plejmejkera.

''Osećam se veoma dobro u Srbiji. Ljudi su veoma prijateljski nastrojeni prema meni i vidi se da im je košarka nacionalni sport. Beograd je lep, a i hrana je odlična. Kada sam dolazio u Partizan vodio sam se sportskim projektom više nego samom zemljom u koju idem.

Znao sam da će mi se kod Duška Vujoševića ukazati prilika da igram u Evroligi, i to u dresu jednog od mojih omiljenih klubova, sa neverovatnom atmosferom u svakoj utakmici. Bila bi moja velika greška da nisam otišao u Partizan. Jer, mislim da je odlazak u inostranstvo uticao i da brže sazrim'',
objašnjava Vesterman.

Naravno, pomenuo je i svoje zemljake u dresu Partizana - Lovernja i Daloa.

''Nemam mnogo prijatelja van košarke u Srbiji, ali porodica je uz mene, moja devojka takođe, a često me posećuju i saigrači.

Tu su, naravno i Žofri Lovernj i naš mali brat Boris Dalo. Trudimo se da i njemu pomognemo najbolje što možemo''
, zaključio je Vesterman.


Ne propustite