Vojvodina 'oprostila' Šerifu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.08.2013.
22:34
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da savladaju moldavski Šerif u Novom Sadu iako su bili mnogo bolji rival. Rezultat od 1:1 ipak daje nadu da se može do plasmana u grupnu fazu LE.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Izabranici Marka Nikolića praktično su večeras ispustili sjajnu priliku da raskrinkaju moldavski Šerif koji je čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje. Voša na kraju stigla 'samo' do remija koji je ipak ostavlja u igri ali i daje Moldavcima nešto veće šanse u revanšu.

Vojvodina - Delač, Leković, Vulićević, Trajković, Đurić, Radoja (od 84' Tumbasević), Vranješ, Gaćinović (od 46' Kaluđerović), Poletanović (od 46' Vukčević), Alivodić, Škuletić

Šerif - Tomić, Balima, Paje, Samardžić, Metua, Kavalkante Mendeš, Mojal (od 80' Paščenko), Enrike, Fernando, Kadu (od 84' Vilijam Selestino), Isa (od' Huliam)

Prvo poluvreme meča na "Karađorđu" donelo je otvorenu i dosta grubu igru na obe strane što je već do odlaska na odmor uslovilo isključenje jednog od fudbalera gostujućeg tima.

Matej Delač bio je najzaslužniji što je Vojvodina posle prvih 45 minuta igre imala samo jedan gol zaostatka za Šerifom jer je u nekoliko navrata uspevao da sačuva svoju mrežu.

Vojvodina nije uspela da nametne svoju igru rivalu pa je Šerif u četiri ili pet navrata opasno pretio golu domaćih preko Enrikea i Ise, da bi u 35. minutu potonji na asistenciju Kadua pogodio mrežu Delača.

Izabranici Marka Nikolića nikako nisu uspevali da stvore stopostotnu priliku a udarci Poletanovića, Gaćinovića i Vranješa završavali su van okvira gola gostiju.

Najvažniji detalj na utakmici dogodio se u 42. minutu prvog dela igre kada je Enrike zbog simuliranja dobio drugu javnu opomenu što je Voši donelo igrača više u nastavku.

Od samog starta drugog poluvremena Vojvodina je počela da plete mrežu oko gola Tomića a poravnjanje je zasluženo došlo već u 54. minutu kada je Škuletić iskoristio asistenciju Vukčevića i doneo domaćima izjednačenje!

Kako je od tog trenutka igrala Vojvodina posebna je priča. Iz minuta u minut nizale su se prilike pred golom Šerifa koji je samo gledao kako da sačuva živu glavu u Novom Sadu.

Kaluđerović je propustio dve najbolje šanse u drugom delu a njegov primer sledili su Škuletić, Vranješ i Alivodić koji jednostavno nisu mogli da uteraju loptu u gol gostiju pa je do kraja ostalo samo 1:1.

Domaći su za 90 minuta 18 puta šutirali ka golu Šerifa što dovoljno govori ko je bio gazda na terenu ali ovoga puta sreća nije bila uz Novosađane.

Rezultat od 1:1 je aktivan uprkos žalu a revanš u Tiraspolu pokazaće da li je Vojvodina sazrela za jesen u Evropi.

Ne propustite