Voša ne zaboravlja svoju legendu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.04.2013.
22:11
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Delegacija FK Vojvodina na čelu sa predsednikom kluba Ratkom Butorovićem posetila je u ponedeljak legendu srpskog fudbala i nekadašnjeg selektora naše zemlje Vujadina Boškova, koji je prihvatio poziv da u nedelju otvori Sportsku akademiju u Novom Sadu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Legendarni Vujadin Boškov, po kome i Fudbalski centar u Veterniku nosi ime, prisustvovaće u nedelju svečanom otvaranju Sportske akademije FK Vojvodina, koja će takođe biti nazvana po popularnom Vujketu.

Kako prenosi zvanični sajt kluba, uprkos narušenom zdravlju, čovek za čije se ime vežu najveći uspesi FK „Vojvodina“, fudbalski vizionar i čarobnjak, primio je u svom domu najvišu delegaciju svog kluba Vojvodine.

Delegaciju ''Lala'' činili su predsednik kluba Ratko Butorović, potpredsednik Dušan Vlaović i nekadašnji Vujketov igrač, Ilija Pantelić.

Tom prilikom, Boškovu je upućen poziv da u nedelju otvori prvu akademiju, a poziv je sa zadovoljstvom prihvaćen.

Danas 82-godišnji Boškov je tokom bogate karijere ostavio veliki trag i u Italiji, gde je godinama sa uspehom vodio ekipu Sampdorije, ali i Napolija, Rome... Reprezentaciju Jugoslavije odveo je na EP 2000. gde je naš tim prošao grupnu fazu takmičenja, ali je zatim zaustavljen u duelu sa Holanđanima.

Ne propustite