Voša odnela bod, Partizan sve dalje od titule!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.04.2014.
20:00
Izvor: Sportske.net

Partizan osvojio samo bod u Humskoj protiv Vojvodine, koja je izjednačujući gol postigla iz jedanaesterca o kome će se tek pričati. Sad je Partizan na tri boda ''minusa'' u odnosu na Crvenu zvezdu! Crno-beli imali igrača više od 12. minuta posle iskljućče

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su se značajno udaljili od odbrane titule, pošto su večeras na svom terenu igrali 1:1 sa Vojvodinom!

Pred sam početak utakmice mala svečanost na stadionu u Humskoj, pošto je prvi čovek crno-belih Dragan Đurić uručio poklon kapitenu Saši Iliću za rekordnih 119 postignutih golova u dresu Partizana.

Ilić nije počeo utakmicu, ostao je na klupi za rezerve, a kapitensku traku je poneo povratnik u ekipu Danko Lazović.

Ali, od prvog minuta Vojvodina je pokazala da u Humsku nije došla da se brani, već da hrabrom igrom pokuša da iznenadi favorita.

Prvu, i to veliku priliku imao je Enver Alivodić, koji je u četvrtom minutu iozbio sam ispred Lukača, ali je Vulićević uklizao u poslednjem trenutku i zasmetao fudbaleru Novosađana da bolje šutira. Na kraju, lopta završava pored stative.

Međutim, u 12. minutu pravi šok za goste, jer Nastić zbog drugog žutog kartona posle prekršaja nad Lazovićem mora da napusti teren! Vojvodina nastavlja sa igračem manje!

Ali, samo par minuta kasnije, nova sjajna prilika za goste. Ovog puta je Gaćinović prošao Vulićevića, pa onda i Trajkovića, izbio ispred Lukača, ali je golman Partizana malo zakačio loptu koja odlazi pored gola!

Iako je imao igrača više, Partizan je delovao potpuno bezopasno u najvećem delu prvog poluvremena, bez ozbiljnijeg šuta ka golu iskusnog Žakule.

Tek u samom finišu prvog dela igre, pokušao je Volkov iskosa sa leve strane, ali je jedinu pravu priliku u prvih 45 minuta za Partizan imao Danko Lazović u 43. minutu, kada mu je zasmetao Marko Živković i lopta završava iznad prečke.

U nastavak meča Partizan je ušao sa Lukom i Ilićem umesto Malbašića i Brašanca i znatno pojačao pritisak.

Napadi crno-belih su dali rezultat pos,e 12 minuta igre u drugom poluvremenu. Počelo je sjajnim udarcem Nikole Drinčića, koji je gađao same rašlje, ali je Žakula izbio loptu u korner.

Tek onda je usledio pravi pritisak u kaznenom prostoru gostiju. Prvo je šutirao Trajković, njegov udarac je izblokiran, a onda akcija Ilić - Vulićević - Obradović, a štoper crno-belih u stilu napadača šalje loptu u donji desni ugao gola Vojvodine - 1:0!

Ipak, posle vodećeg pogotka Partizan nije nastavio u istom ritmu, već se povukao i dozvolio ''Lalama'' da sve opasnije prete golu Lukača.

U glavnoj ulozi bio je Sergej Milinković-Savić, koji je imao dva gfenomenalna projektila - prvi je zaustavila prečka, drugi golman Lukač, a onda bura u finišu!

Penal za Vojvodinu u 90. minutu, zbog kontakta Trajkovića sa GAćinovićem na ivici kaznenog prostora!

Sudija Bogdanović pokazuje na belu tačku, a Milinković Savić pogađa sa bele tačke i dolazi do boda!

Partizan je sada na tri boda zaostatka za Zvezdom! Titula je sve dalje!

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Živković, Brašanac (Ilić od 46.), Drinčić, Malbašić (Luka od 46.), Škuletić, Lazović (Pantić od 76.).

Vojvodina: Žakula, Živković (Popara od 46.), Pekarić, Babić, Nastić, Radoja, Poletanović, Alivodić, Milinković, Gaćinović, Stojanović (Puškarić od 15.).






Ne propustite