Voša zaboravila Partizan, hoće u finale Kupa

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
14:28
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Opšta je ocena da je mladi tim Vojvodine u Humskoj proteklog vikenda oduševio igrom protiv favorizovanog domaćina, ali vremena za uživanje u hvalospevima nema - na redu je revanš polufinala Kupa protiv subotičkog Spartaka, a trener Babić neće moći da raču

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Podsetimo, Vojvodina je u prvom polufinalnom susretu savladala Spartak na ''Karađorđu'' sa 1:0 i sa tom prednopću odlazi na sutrašnji revanš u Suboticu.

Ukoliko ponove partiju iz meča sa Partizanom, izabranici Branka Babića ne bi trebalo da imaju većih problema, što ne znači da Spartak nije ekipa za respekt.

Ipak, ono što najviše raduje iskusnog stručnjaka, jeste želja i motivacija koju primećuje kod svojih fudbalera.

''Naša mlada ekipa pokazala je potencijal i uzela bod Partizanu, ali već smo morali to da zaboravimo, jer je pred nama duel sa Spartakom. Po radu na treninzima vidim da su naši igrači željni da izbore pravo da igraju u finalu Kupa Srbije.

Pred nama je, u svakom slučaju, jako zanimljiv susret i važno je to što smo podigli nivo samopouzdanja. S velikom pažnjom čekamo sutrašnji duel. Očekujem nervoznu utakmicu zbog značaja rezultata i nadam se da ćemo se na kraju radovati. U svakom slučaju nećemo kalkulisati i pokušavati da čuvamo prednost iz utakmice u Novom Sadu. Naš cilj biče da postignemo bar jedan gol'',
poručio je Branko Babić.

Ipak, ima određenih i problema, jer kad je u pitanju kadrovska situacija u ekipi, trener Vojvodine neće moći da računa na Mijata Gaćinovića, jednog od najboljih u meču sa Partizanom.

''Sigurno je da sa nama neće biti Mijat Gaćinović koji se povredio na jučerašnjem treningu. Velika je to šteta jer je naš mladi igrač u jednom naletu ali takav je fudbal. Povrede su neizostavni deo igre'', konstatovao je Babić.

U odsustvu Gaćinovića, jedan od glavnih aduta Vojvodine biće svakako Sergej Milinković-Savić.

''Svesni smo da nas u Subotici čeka iskusan, motivisan protivnik koji će od prvog trenutka krenuti agresivno. Sigurno je da se nećemo braniti, već ćemo naprotiv igrati kao da je rezultat 0:0. Želimo u finale i mislim da imamo snage da ostvarimo taj cilj'', poručio je odlični fudbaler.

Ne propustite