Vujošević pred plej-of: "Maksimalno oprezno i koncentrisano!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.05.2013.
13:10
Izvor: Beta

Trener Partizana sa optimizmom ulazi u plej-of seriju i meč sa Vojvodinom za koji je pozvao navijače da 'shvate značaj duela'

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je optimista pred duele sa Vojvodinom u polufinalu plej-ofa Super lige, iako je istakao da je to novo takmičenje i da je protivnik kvalitetan.

"Optimista sam pred sutrašnji meč i seriju, ali plej-of je novo takmičenje i igramo protiv protivnika koji je pokazao visok stepen kvaliteta. Oni su ispunili sve svoje rezultatske ambicije i dolaze rasterećeni, ali sigurno i motivisani da nastrave sa iznenađenjima", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Prvi meč polufinala igra se sutra od 19 sati u hali Pionir. Partizan u celom doigravanju ima prednost domaćeg terena.

Vojvodina je napravila najveće iznenađenje Super lige pošto se plasirala u doigravanje i Jadransku ligu, a to su uradili tako što su ključne utakmice dobijali u gostima.

"Oni su na svim utakmicama nezgodan protivnik, a u poslednjih šest utakmica su tri važne dobili u gostima dok su tri izgubili kod kuće. Tako da se podvlači i ta opasnost. Voleo bih da publika bude maksimalno svesna važnosti i značaja utakmice, da Pionir bude pun, i da nam pomognu u maksimalnoj opreznosti i koncentraciji", kazao je Vujošević.

U drugom polufinalu se sastaju Crvena zvezda i Mega Vizura. Polufunale se igra na dve pobede, a finale na tri. Mečevi se igraju u proseku na svaka dva i po dana.

"Ja razumem taj raspored koji je napravljen zbog reprezentacije, ali svi su u tom ritmu i kakav je raspored nama takav je njima… Nismo mi ništa više umorni, i fizički i emotivno, od bilo kog drugog. Često se dešava apsurdna situacija da su igrači angažovaniji na početku priprema i prvim trening utakmicama nego u finišu kad se odlučuje, jer samo određeni broj ljudi može da izdrži taj zamor i bol. Mi biramo igrače koji idu preko umora i bola i te dve stvari sigurno neće umanjiti njihovu motivisanot", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da u timu osim sitnijih problema nema ozbiljnijih povreda.

Mladi centar Nikola Milutinov je rekao da će da će te utakmice biti teže nego dve u ligaškom delu.

"Očekuje nas jako teška serija. Mi smo njih dva puta relativno lako dobili, ali će sledeće biti mnogo teže. Oni su napravili veliki uspeh plasmanom u Jadransku ligu i na tome im čestitam. Mi moramo da igramo oprezno i koncentrisano… Atmosfera u ekipi je odlična, a ta atmosfera je jako bitna i mislim da nam je to veliki plus", rekao je Milutinov.

Ne propustite