Zvezda - Evropa od 3 miliona evra!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.04.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Ukoliko crveno-beli žele da se domognu licence za nastupe u takmičenjima od okriljem UEFA, postoji spisak dugova koje će čelnici kluba iz Ljutice Bogdana morati da regulišu do kraja maja a koji počinje milionskim potraživanjem FK Rad.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda ušao je u trku sa vremenom po staroj "dobroj" višegodišnjoj tradiciji.

Najavljivali su od početka godine čelnici kluba sa "Marakane" da se dokumentacija i sva neophodna papirologija za dobijanje evro licence prikuplja na vreme, ali su smetnuli s uma da je dokument sa neizmirenim dugovima kočnica koja u startu pravi problem i nevažnim čini sav uložen trud.

Crvena zvezda je od Evrope daleko najmanje 3.000.000 evra, koliko iznose dugovanja prema najvećim potraživačima.

Prva prepona koju će u Zvezdi morati da preskoče dolazi sa Banjice i visoka je 1.700.000 evra! Fudbalskom klubu Rad duguje se pomenuta svota za transfer Luke Milivojevića u Anderleht od kojih "Građevinarima" nije isplaćen obećani procenat.


Osim novca od transfera povremenog reprezentativca Srbije, Zvezda "Građevinarima" duguje još za Aleksandra Pantića i njegov transfer u Viljareal. Predsednik FK Rad tvrdi da iz Zvezde niko nije kontaktirao čelnike kluba sa "Banjice" ali ne odbacuje mogućnost da se to dogodi tokom predstojećih dana.

"Nas niko nije kontaktirao. Ne mislite valjda da mi njih treba da zovemo, pa oni nama duguju a ne mi njima. Nisu oni nas tužili nego mi njih. Iskreno, očekujem da će se neko javiti. Istina, vreme prolazi, možda se njima ne žuri, ali to je njihov problem" rekao je Uroš Tošić za "Sport".

Ali to nije "njihov" jedini problem! Zapravo, postoji ih još nekoliko koji su jednako krupni kao i problem sa FK Rad.

Osim činjenice da duguju superligašu sa Banjice, Zvezdu more i dugovi prema Poljaku Gregožu Bronovickom (600.000 evra), Andriji Kaluđeroviću, Milanu Vilotiću, Aleksandru Jevtiću, Robertu Prosinečkom (ukupno 120.000 evra) a tu je i minus na računu koji iznosi 1.500.000 evra.

Kada se sve sabere, spisak dugova Crvene zvezde iznosi i više od 3.000.000 evra zbog čega se je pravo pitanje kako će se čelnici kluba iz Ljutice Bogdana snaći u takvoj situaciji i pribaviti sredstva neophodna da crveno-belima ne budu zatvorena vrata evropskih takmičenja.

Prvi rok koji je Zvezdi postavljen ističe za menje od deset dana (24. april) a ukoliko plan otplate dugovanja koji Zvezda mora da podnese UEFA ne bude zadovoljio finansijske organe tog tela, u Ljutice Bogdana mogu da se spreme za jako loš scenarijo.

Ne propustite