Zvezda loš gost, Čačani se utopili, za Evropu previše putnika...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.05.2012.
08:51
Izvor: Sportske.net

Juče odigrano kolo donelo Zvezdin pir na komšijskoj proslavi. Čačani se sele u niži rang u sezoni u kojoj su napravili najveći uspeh u istoriji kluba, Jagodina srušila Radnički, pa sada četiri tima trče za dva mesta u evro - vozu...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Partizan je krunu proslavio u Čačku, ali je naravno onaj naslađi deo proslave bio planiran za svoju kuću, i to protiv Zvezde.

Progutali su gorku pilulu i treći put ovog proleća izgubili od komšija. Partibrejker je bio Kadu, a reakcija navijača Partizana pokazuje da je derbi iznad tabele, najvažnija stvar u srpskom fudbalu.

Zvezda je, kako rekoše napravila uvertiru za sledeću sezonu u kojoj će pokušati da prekine dominaciju Partizana, a pre toga treba da osvoje i kup, kako bi još jednu turbulentnu godinu završili osvajanjem trofeja.

Za Zvezdu i Partizan liga je formalnost u samom finišu, ali ključa u borbi za Evropu.

Jagodina je srušila Radnički, pa treća pozicija Kragujevčana postaje ugrožena. Naime, imaju težak raspored, dolazi im Partizan, putuju na Banjicu u poslednja dva kola.

Za vratom im je Vojvodina koja je konačno podigla glavu i crnom proleću dala malo vedriju nijansu. U borbi za top 4 su Jagodinci i Užičani, dva koraka iza Radničkog, jedan iza Vojvodine.

Sloboda je juče arhivirala Pazarce koji se nisu ljutili, njima je važnija utakmica bila na Banjici, gde je Rad savladao Borac i poslao Čačane u PLS. Tako je spuštena zavesa na očajnu superligašku godinu "Zebri" koje će da paradoks bude veći, igrati u finalu kupa, što je najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Ostali mečevi nisu značili ništa, kako pričamo već par godina, ovaj sistem takmičenja garantuje samo jedno, dosadu u finišu šampionata. Nije da je ni ostalo nešto zanimljivo, ali svejedno, uvođenje nekog baraža svakako bi povećalo interesovanje...

Inače postignuta su tri gola po meču, što je odličan prosek, ali je jasno da je to posledica upravo napred navedenog, utakmica koje nemaju rezultatski značaj.

Poseta slaba, derbi nije gledalo ni 20 000 ljudi, dobra poseta zabeležena je u Jagodini gde se vodila evro bitka, solidna u Užicu posle dužeg vremena. Ostalo u granicama očekivanog, nekoliko stotina po meču...

Ne propustite