Zvezda - Pobeda za ostanak u trci!

Autor: Beta Beta
petak 27.09.2013.
12:56
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde je jasan, trijumf protiv Spartaka je imperativ za ostanak u trci za titulom i da prava na kiks nema.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da pobede Spartak u predstojećoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije, ukoliko žele da ostane u trci za šampionsku titulu.

"Nema tu velike filozofije - uz svo poštovanje prema Spartaku - mi moramo da osvojimo tri boda ukoliko želimo da ostanemo u trci za titulu prvaka. Ta pobeda bi nam mnogo značila i na psihološkom, ali i na rezultatskom i bodovnom planu. Podigla bi samopouzdanje svima nama, tako da je to veoma važna utakmica", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Crvena zvezda u nedelju od 19 sati na svom stadionu igra protiv subotičkog Spartaka, utakmicu sedmog kola Super lige Srbije.

Zvezda zauzima peto mesto na tabeli sa 10 bodova i ima šest manje od vodećeg Partizana. Spartak je 11. na tabeli sa sedam bodova.

Stojanović je rekao da je Spartak nezgodna ekipa i da, ako Zvezda ne bude maksimalno koncentrisana, subotički tim može da joj napravi mnogo problema.

Osim povrede Miloša Ninkovića, Stojanović je rekao da nema problema sa sastavom tima.

"Ninković je imao problema sa ledjima i pre utakmice u Kupu, ali nadam se da će biti u redu. Nije strašna povreda, mislim da će do nedelje biti spreman", rekao je on.

Na pitanje novinara da li oseća pritisak i kako pod pritiskom sprema ekipu, trener crveno-belih rekao je da je sve to sastavni deo fudbala.

"Trudim se da što manje razmišljam o tome, koncentrišem se na igru. Da je lako - nije, ali to je sastavni deo fudbala i tu nema mnogo kukanja", rekao je on.

Trener vicešampiona Srbije rekao je da ne razume tvrdnje da je teško stići Partizan kada se bodovno "odlepi".

"Meni je to nerazumljivo, a naročito ako dva puta u direktnim susretima možemo da anuliramo njihovu prednost. Može i Partizan negde da kiksne, može da padne, oni do sada nisu imali teška gostovanja. što manje gledamo u susedno dvorište to bolje za nas, moramo da gledamo sebe", rekao je on.

Stojanović je rekao da je Roberts Omega odigrao "solidno" u Kupu protiv novosadskog Proletera, ali je dodao da je to bila utakmica protiv drugoligaškog tima, dok je ocenjujući igru Abiole Daude, rekao da se nada da će Nigerijac nastaviti sa dobrim igrama u narednom periodu.

"Nisam bio zadovoljan Daudinom igrom na početku, on zna i može, pitanje je koliko to može da ponovi. On ima kvalitet, a zašto do sada to nije pokazivao - ne znam. Drago mi je da je počeo da daje golove", rekao je on.

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević, koji je ovog leta došao upravo iz Spartaka, rekao je da se nada da će njegova ekipa nastaviti sa dobrim igrama, nakon pobede u Kupu protiv Proletera (3:0).

"Dolazi nam ekipa za koju me vežu lepe uspomene, ali se nadam da ćemo posle Kupa doći do bolje igre i rezultata, jer više nemamo prava na kiks", rekao je Kovačević.

Ne propustite