Zvezda sve efikasnija, sjajan debi Kasalice

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.03.2012.
20:21
Izvor: Sportske.net

Marakana ponovo ispunjena, a pred oko 40.000 navijača Zvezda stigla do još jedne pobede. Smederevci u prvom poluvremenu pružali solidan otpor, imali i par lepih prilika, ali u nastavku je Zvezda bila dominantna i na kraju slavila sa ubedljivih 4:0. Strelc

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Večerašnjim ubedljivim trijumfom nad Smederevom na Marakani, Crvena zvezda je ponovo prišla Partizanu na šest bodova zaostatka.

Crveno-beli su slavili sa 4:0, uz znatno bolju igru u drugom poluvremenu.

Prvih pet minuta donelo je po jednu priliku na obe strane, najpre su Smederevci pripretili, a onda je na drugoj strani i Kadu bio u šansi, a na gol se čekalo do 14. minuta, ponovo je Luka Milunović strelac - 1:0!

Novajlija u redovima crveno-belih, posle debitantskog gola u Ivanjici i večeras je zatresao mrežu. Bio je najviši u skoku, posle slobodnog udarca, u gužvi pred golom gostiju i glavom smestio loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Živković je umalo izjednačio, ali je posle njegovog udarca prečka spasila crveno-bele.

U 21. minutu nova sjajna šansa za Smederevce koji nemaju nameru da se samo brane. Adamović je izbio sam ispred Bajkovića, doduše iskosa sa desne strane, gađao je donji desni ugao, ali je poslao loptu tik pored gola.

Usledio je nešto mirniji period igre, do 35. minuta, kada su crveno-beli pogrešili na sredini terena, usledila je opasna kontra gostiju, ali je Stojanović iskosa sa desne strane slabo centrirao ka Adamoviću i lopta je završila u rukama Bajkovića.

U 39. minutu veliko nezadovoljstvo fudbalera i navijača Crvene zvezde posle poništenog gola, zbog navodnog ofsajda Milunovića. Ili je u pitanju bio prekršaj Borhe nad Lukićem...  

Posle centaršuta sa desne strane niko nije dotakao loptu, pa ni Milunovioć koji je bio na drugoj stativi, ona je završila u mreži, ali je sudija Mihajlović poništio drugi gol crveno-belih.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena videli smo i odlično izveden slobodan udarac Kadua, koji je gađao gornji desni ugao, ali je još bolje reagovao golman gostiju Živković i izbio loptu u korner.

Početak drugog poluvremena ne donosi veća uzbuđenja, a u pauzi je objavljen podatak da je i ovog puta oko 40.000 gledalaca prisutno na tribinama Marakane.

Konačno, Kadu je u 55. minutu imao novu dobru priliku, ali je veoma loše šutirao, poslavši loptu preko gola.

Pet minuta kasnije, domaći uzalud traže jedanaesterac. Mikić je oboren pred golom Smederevaca posle kornera sa desne strane, ali se sudija nije oglasio.

Za razliku od prvog poluvremena, Smederevci u nastavku, bar za sada, bezopasni. U 68. minutu golman Živković je još jednom odlično intervenisao posle pokušaja Milivojevića glavom.

Marko Mirić je u 70. minutu, tek što je zamenio Milunovića, imao lepu priliku posle odlične asistencije Evandra, ali je suviše komplikovao, a onda i neprecizno šutirao sa ivice kaznenog prostora.

U 73. minutu ipak penal za Zvezdu, posle prekršaja nad Mikićem. Kadu je precizan sa bele tačke i više dileme nema - Zvezda osvaja nove bodove - 2:0.

Odmah zatim je Kasalica zamenio Vešovića i već u prvom napadu, novajlija iz Slobode postiže svoj debitantski gol u prvenstvanim mečevima za Zvezdu - 3:0, 75. minut!

U 82. minutu se ponovo istakao golman ''oklopnika'' Živković, kada je zaustavio dobar pokušaj Borhe posle kornera koji je izveo Kadu.

Filip Kasalica je u 85. minutu iznudio još jedan jedanaesterac za Crvenu zvezdu, a Kadu je ponovo siguran - 4:0!

Crvena zvezda: Bajković, Krneta, Maksimović, Mikić, Mladenović, Milivojević, Evandro, Kadu, Milunović (Mirić od 70.), Vešović (Kasalica od 75.), Borha. 

Smederevo: Živković, Lukić, Adamović, Brašanac, Živković, Milosavljević (Vučinić od 67.), Brković, Stanić, Stojanović, Jerinić, Miović.

Ne propustite