Zvezda u finalu

Autor: Filip Mitrović
ponedeljak 02.04.2012.
20:10
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Crvene Zvezde plasirali su se u finale plejofa, pošto su u petom, odlučujućem meču bili bolji od "večitog" rivala 3:1.

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Za titulu prvaka Srbije u odbojci boriće se Vojvodina i Crvena Zvezda. Novosađani su sinoć slavili u Kragujevcu za pobedu u seriji od 3:2, a isti uspeh napravili su i beogradski crveno - beli.

Ovo je veliki trijumf Zvezde budući da su seriju otvorili sa dva poraza, da bi potom usledile tri vezane pobede nad sada već bivšim šampionom Srbije, Partizanom.

Crvena Zvezda je danas u "Šumicama" pred oko hiljadu ljubitelja odbojke zasluženo pobedila rezultatom 3:1, po setovima (25:20, 21:25, 25:21, 25:21).

CRVENA ZVEZDA: Stoilović 6, Koprivica 14, Milutinović 8, Mitić 5, Petković 27, Ćelić 9, Vujić (libero), Okolić, Perić, Pajić, Jakovljević 1, Buculjević.

PARTIZAN: Minić 15, Pešut 5, Brđović 7, Nikolić 17, Mijailović 16, Ljubičić 6, Ilić (libero), Duštinac, Popović, Samardžić, Žarković, Bulatović.

Partizan je bolje otvorio utakmicu. Na početku prvog seta održavali su prednost od 3-4 poena i na prvom tehničkom tajm-autu na semaforu piše 8:4 za crno-bele.
Zvezda se tada budi i preokreće postepeno rezultat u svoju korist. Na drugom tehničkom tajm-autu crveno-beli vode 16:14 i set prilično rutinski privode kraju 25:20.

U drugom setu Partizan igra dosta bolje, konstantno je u prednosti koja je u jednom trenutku iznosila i 7 poena (18:11). Tada dolazi do pada u igri, te Zvezda odličnom serijom uspeva da priđe na poen zaostatka (19:20), ali posle tajm-auta Partizan uspeva da se konsoliduje i dobije ovaj deo meča 25:21.

Treći set podsećao je po razvoju događaja na prvi. Partizan bolji na početku, Zvezda tokom seta stiže rivala, na drugom tehničkom tajm-autu ima vođstvo od dva poena i do kraja uspeva da osvoji set rezultatom 25:21.

Vođstvo od 2:1 dalo je Zvezdi krila početkom četvrtog seta. Krenuli su crveno-beli furiozno, napravili razliku od sedam poena, ali crno - beli sjajnom serijom sredinom seta uspevaju da preokrenu i povedu 16:15. Igralo se poen za poen do 20-og poena, kada Zvezda uspeva da prelomi sjanom odbranom, servisom i blokom i dobije set 25:21.

Razlog trijumfa crveno - belih može najjasnije da se sagleda kroz prizmu učinka korektora obe ekipe. Naime, Zvezdaš Petković je blistao osvojivši čak 27 poena za svoji ekipu i bio nerešiva enigma za rivala, dok je Minić iz Partizana osvojio samo 15 uz dosta grešaka.



Ne propustite