Zvezdi bodovi, Radničkom brige

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.09.2012.
18:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u derbiju petog kola Superlige domaću ekipu Radničkog u Kragujevcu sa 3:0. Dosta nervoze među igračima, a domaćin meč završio sa dva igrača manje, posle isključenja Nedovića i Mutavdžića. Kragujevčani tako ni pos

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nakon dvonedeljne pauze u domaćem šampionatu fudbaleri Radničkog i Crvene zvezde odmerili su snage na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu u okviru petog kola JSL. 

U prosečnoj fudbalskoj predstavi za naše prilike, ali uz dosta tenzija na obe strane i dva isključenja u redovima domaćih, na kraju je kao pobednik izašla ekipa Crvene zvezde, koja je golovima Milijaša u 42, Kasalice u 82. i Milivojevića i 90. minutu stigla do trijumfa rezultatom 3:0.

Neposredno uoči današnjeg derbija, ispred stadiona došlo je do sukoba navijača dva kluba, ali se sve relativno brzo smirilo.

Početak meča kasnio je zbog problema sa mrežom na golu Radničkog, a posle izlaska igrača  na teren odata je pošta juče preminulom nekadašnjem golmanu Predragu Brzakoviću. 

 A onda, u petom minutu, akcija Kasalice i Lazovića po desnoj strani, Lazović je šutirao po zemlji, ali je golman Čančarević sigurno intervenisao. 

Pet minuta kasnije, prvi znaci nervoze kod igrača, posle duela Mladenovića i Spalevića. Napadač Radničkog je pao na zemlju, ali je sve prošlo bez kartona.

Blaga inicijativa Kragujevčana, ali za sada uglavnom gledamo borbu na sredini terena, oprezni su i jedni i drugi. Tek da razbije monotoniju, pokušao je Nedović sa preko 25 metara, ali nije bio precizan. 

I konačno, tek u 33. minutu videli smo prvu pravu priliku na utakmici. Milunović je šutirao sa petnaestak metara, Čančarević ju je ispustio, natrčao je Mudrinski, ali se golman Radničkog ipak iskupio za ovaj kiks.

Zvezda u finišu prvog poluvremena nešto konkretnija, a u 42. minutu Mudrinski je iznudio slobodan udarac na nekih 18 metara od gola domaćih. Idealna pozicija za Milijaša - i gol, Zvezda vodi 1:0!!! 

Milijaš je gađao donji desni ugao gola Radničkog, Čančarević je loše reagovao, a minut kasnije novi sukob igrača na terenu, Nedović dobija crveni karton! Radnički ostaje sa igračem manje!

Bezazlen duel na sredini terena, Nedović je rukom zakačio Kasalicu, koji pada ''kao pokošen'', a epilog je isključenje fudbalera Radničkog, a domaći će u drugom poluvremenhu imati težak posao da dođu bar do izjednačenja.

Posle osam minuta igre u nastavku, trener Radničkog je načinio i prvu izmenu. Novajlija Petrovijević ne zamenio Simovića. Janković uzvraća uvođenjem Milivojevića umesto Mijailovića.

U 58. minutu obećavajuća akcija Radničkog, ali Spalević je na kraju ispao jako sebičan, posle odluke da šutira iz teške pozicije sa preko 20 metara, iako je na desnoj strani imao slobodnog Miloškovića.

Usledio je period inicijative gostiju, izveli su nekoliko kornera, u jednoj situaciji i tražili penal zbog navodnog igranja rukom jedog od igrača Radničkog, ali izuzev toga, drugih konkretnijih dešavanja nije bilo.

Radnički se zatim oslobodio pritiska, preuzeo inidinativu, ali je u 75. minutu ostao sa devetoricom igrača na terenu!

Naime, posle slobodnog udarca sa leve strane i gužve u kaznenom prostoru Zvezde, Milivojević je pao posle duela sa Mutavdžićem, a sudija ponovo nije imao dilemu - crveni karton za još jednog fudbalera domaćih!

Vrlo brzo su gosti iskoristili veliku brojčanu prednost i u 82. minutu posle prodora Vešovića, Kasalica sa tri-četiri metra od gola šalje loptu u mrežu i rešava pitanje pobednika - 0:2!

Zvezda je do kraja postigla i treći gol, a strelac u nadoknadi vremena bio je Luka Milivojević - 0:3!

Radnički: Čančarević, Pavlović (Kosorić od 62.), Tintor, Otašević, Radosavljević, Milošković, Nedović, Mutavdžić, Pejčić, Spalević, Simović (Petronijević od 53.). 

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Jovanović, Pantić, Mladenović, Lazović, Mijailović (Milivojević od 54.), Milijaš (Asamoa od 83.), Milunović, Kasalica, Mudrinski (Vešović od 69.).  

Ne propustite