Zvezdini Nigerijci podržali Alveša!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.05.2014.
10:42
Izvor: Sportske.net

Napadači Crvene zvezde, poreklom iz Nigerije, podržali su akciju "Banana" koja je pokrenuta nakon što je Dani Alveš na rasistički ispad odreagovao "šmekerski".

Facebook: Ifeani Onjilo
Facebook: Ifeani Onjilo

Povezane vesti

Desni bek Barselone Dani Alveš u subotu je pokrenuo akciju koja je za samo četiri dana dobila globalni karakter a podrška je stigla sa svih strana sveta.

Kada je jedan od navijača Viljareala bacio bananu ka Alvešu, nije se moglo naslutiti da će Brazilac na rasistički ispad odreagovati kako jeste i svojim postupkom pokrenuti lavinu.

Prvotimac katalonskog kluba uzeo je bananu ubačenu na teren i pojeo je a onda je na "Tviteru" krenula akcija "Svi smo mi majmuni" kojoj su se priključili tamnoputi fudbaleri sa svih strana sveta.

Podršku Daniju Alvešu dali su mnogi a stigla je i iz Srbije, iz redova vicešampiona naše zemlje koja u svojim redovima ima nekolicinu tamnoputih igrača.

Nigerijci Ifeani Onjilo i Abiola Dauda odlučili su da se priključe akciji i pruže podršku Daniju Alvešu slikom koju su okačili na "Fejsbuk" profil bivšeg napadača Javora.

Na taj način nastavljena je akcija koja je i bila planirana što je u sredu javno otkriveno.

Ne propustite