Zvižduci Grantu u Humskoj, Partizan nastavio da krčmi jesenje zalihe!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.03.2012.
20:55
Izvor: Sportske.net

Posle samo dva kola u prolećnom delu sezone, fudbaleri Partizana prokockali su čak četiri boda prednosti u odnosu na večitog rivala! Posle Novog Pazara, crno-beli ni večeras u Humskoj nisu imali rešenje za bunker Užičana, čiji se golman Šejić proslavio. N

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Odlična atmosfera u Humskoj, dvadesetak hiljada navijača, ali na kraju veliko razočaranje, Partizan - Sloboda 0:0!

Tako je i peti današnji meč sedamnaestog kola Superlige završen bez golova, kao da fudbaleri žele da što pre uvere navijače da se uzalud vraćaju na tribine srpskih stadiona.

Avram Grant je odlučio da Lamina Dijaru, strelca jedinog gola za Partizan u Novom Pazaru, večeras ostavi na klupi. Lazar Marković predvodi napad šampiona.

U osmom minutu i prva velika prilika za crno-bele. Posle kornera sa desne strane, usledio je pokušaj glavom kapitena Ilića u gužvi pred golom gostiju, ali je golman Šejić na gol liniji zaustavio tu loptu.  

Već u 15. minutu prva izmena u redovima crno-belih, prinudna naravno, jer se Lazevski požalio na povredu. Umesto njega na terenu je Volkov.    

Gosti, koji imaju i podršku manje grupe svojih navijača, prema očekivanju, orijentisani su prvenstveno na odbranu svog gola.

Izuzev pomenute situacije iz osmog minuta, crno-beli ne deluju previše opasno po gol Užičana, bar do 27. minuta, kada je Tomić pokušao sa petnaestak metara, a golman Šejić izbio loptu u korner.

Dva minuta kasnije ponovo se Tomić našao u prilici posle lepog dodavanja Ilića, ali je vezista Partizana ovoga puta traljavo šutirao.

Na isteku prvih pola sata igre umalo autogol gostiju, ali je, posle nespretne intervencije jednog od odbrambenih igrača, Šejić ponovo sigurno intervenisao.

U 38. minutu sjajna šansa za Vukića posle asistencije Tomića sa desne strane, međutim, iskusni vezista poslao je loptu preko gola.

Početak drugog poluvremena obeležila je ''bakljada'' na južnoj tribini i baš u tom trenicima prva prilika za crno-bele u nastavku. Ilić je pokušao volej udarcem, ali se i ovog puta istakao golman Slobode Šejić.  

Fudbaleri Partizana pojačavaju pritisak, gosti su sabijeni u svoj kazneni prostor, ali gola i dalje nema...

U 70. minutu Marković je pokušao lobom da prevari Šejića, ali golman Slobode polako izrasta u junaka ove utakmice.

Da li će tako i biti, u finišu meča zavisiće i od Lamina Dijare, koji je zamenio Sašu Ilića. 

Za promenu, u 76. minutu videli smo i golmana crno-belih na delu. Konačno je lopta došla i do njega, čisto da je oseti u rukama u ovom meču.

Posle kornera u 79. minutu, Vukić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pogađate - nova odlična intervencija sjajnog Šejića.

Isti epilog i u 81. minutu, posle još jednog traljavog pokušaja Tomića. Šejić je ovog puta bez problema zgrabio tu loptu.

Poslednji adut Avrama Granta u ovom meču je Eduardo Pašeko, koji u 85. minutu ulazi umesto Tomića.

Odmah zatim Marković pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali ponovo brani Šejić.

Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski (Volkov od 15.), Smiljanić, Ilić, Vukić, Tomić, Babović, Marković.

Sloboda: Šejić, Vasilić, Lazarević, Marić, Vranjković, Ranđelović, Beljić, Pejović, Pilipović, Krstić, Tijago.

Ne propustite