Fudbalski tipovi - Odlična kvota na goleadu u Banjaluci

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.07.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Birajte tipove.

Povezane vesti

AdmiralBet kombinacije

8348 Vitoria - Botafogo RJ 1X&0-4 (1.63)

"Lavovi" nisu baš u najboljem ritmu, a sada im u goste dolazi jedan od najboljih timova prvenstva. Ipak, Botafogo nije tim koji igra sjajno na gostovanjima, znali su i timovi sa samog dna da im "otkinu" bod, pa ne možemo tako lako očekivati pobedu gostujućeg tima. Vitorija mora da popravi realizaciju, a za ovu utakmicu predlažemo da preskočite golove jer kada su "lavovi" domaćini, može biti i 0:0 i, recimo, 4:2. Zbog toga predlažemo kombinaciju sa širokim opsegom golova, ne verujemo u poraz domaćeg tima.

Prelazi

5319 UE Santa Coloma – FC Balkani 2-2 (2.60)

Ekipa Balkanija ispisala je istoriju fudbala u južnoj Srpkoj pokrajini i prošle sezone izborila učešće u grupnoj fazi Lige konferencija. Balkani su ostavili vrlo dobar utisak u duelima sa Astanom, Viktorijom Plzenj i zagrebačkim Dinamom koga su čak uspeli i da savladaju, ali sun a kraju ipak završili na poslednjem mestu. Sada će se Balkani okušati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvi rival biće im prvak Andore Santa Koloma. Šampionat Andore važi za jedan od najslabijih u Evropi, a Santa Koloma nikada nije prošla niti jednu rundu u evropskim kvalifikacijama, čak nemaju ni remi. Jasno je da su gosti veliki favoriti i da bi sve osim njihove pobede uz vođstvo na poluvremenu bila prava senzacija.

8319 Ulsan HD – Gwangju X-1 (5.30)

Ulsan se već godinama nalazi u vrhu južnokorejskog fudbala, a ovaj klub dvostruki je uzastopni prvak države. Nadaju se u Ulsanu da će kompletirati het-trik, ali trenutno nisu na željenoj poziciji. Posle 21 odigranog kola Ulsan je na drugom mestu sa bodom manje u odnosu na lidera Gimčeon. Domaćin zbog toga ima imperative trijumfa u duelu sa Gvangđuom, trenutno osmoplasiranom ekipom na tabeli. Ulsan je u prošlom kolu remizirao na gostovanju Suvonu, a neuspeh je pretrpeo u Gvangđu koji je izgubio od Gangvona. Zbog toga očekujemo nešto oprezniju igru u prvom poluvremenu, pa bi klasa Ulsana mogla da prevagne u nastavku.

5325 RFS - Larne X-1 (4.45)

Ozbiljna je ekipa RFS. Letonci blistaju u domaćem prvenstvu, nema im tamo ravnih, a imajte u vidu da je njihovo prvenstvo odavno krenulo i da su u poslednja četiri meča fudbaleri aktuelnog šampiona ove baltičke zemlje postigli 17 golova. Darko Lemajić je od strane medija u Severnoj Irskoj označen kao neko ko je najveća pretnja, sa punim pravom. Larne je klub koji ne bi trebalo da bude problematičan za RFS, ali bi gosti dobrom defanzivnom igrom u Rigi mogli da naprave solidan rezultat ukoliko im se poklope kockice. Značaj meča za RFS je veliki, ne verujemo da će od starta krenuti toliko ofanzivno kao što igraju protiv letonskih timova u prvenstvu.

5328 Ludogorets - Dinamo Batumi 1-1 (1.82)

Dešavalo se da Ludogorec uđe slabo u sezonu, ali ovoga puta, na osnovu svega viđenog u pripremnom periodu, ulaze potpuno spremni za novu sezonu. Dobijali su redom u prijateljskim utakmicama Primorje, Slovan iz Bratislave, Sent Galen i Krajovu, a ono što je najimpresivnije jeste njihova odbrana koja funkcioniše fantastično u ovom trenutku. Batumi igra na gol više, veoma su ofanzivni, pa mogu imati velikih problema u odbrani sa Ludogorecom. Apsolutni favoriti su Bugari, u to nema nikakve sumnje, mi verujemo da će od starta krenuti veoma jako.

Katanac

5320 TNS – Dečić Tuzi Ukupno golova 2.5 manje (2.09)

“Večiti” šampion Velsa TNS će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ugostiti ekipu Dečića koja verovatno nije ni sanjala da će reprezentovati Crnu Goru u ovom takmičenju. Tužani su potpuno neočekivano postali prvaci države završivši prethodni šampionat Mornara i velikana Budućnosti iz Podgorice. Nije se Dečić proslavio na pripremama, Ovaj tim izgubio je od srpskih superligaša Vojvodine, Spartaka i OFK Beograda, a nikome nije dao ni gol. Zbog toga očekujemo da će gosti teško do pogotka i u Velsu, dok poraz TNS-a sa ubedljivih 5:0 u poslednjoj proveri protiv Kilmarnoka govori da ni domaćin ne blista. Zbog toga očekujemo izuzetno tvrd meč.

Daj gol

5327 Klaksvik - Differdange 1+I&2+II (2.67)

Nije mnogo Klaksvik promenio ekipu u odnosu na onaj tim koji je činio čuda u Evropi. Sada su godinu dana iskusniji, bolji, ali nisu u formi u domaćem prvenstvu. Sa druge strane, Diferdanž je ekipa koja nije u formi kao Farani, razlog je jasan, Klaksvik je usred prvenstva, za razliku od Diferdanža koji još uvek nije ni počeo. I prošle sezone su na isti način uspeli da stignu najdalje ikada u Evropi, sada ćemo da vidimo kako će da se nose sa ulogom favorita. Nepoznati su jedni drugima, to je takođe veliki problem domaćinu, ali svakako ne očekujemo laganu pobedu. Golovi su daleko realniji.

5330 Borac Banja Luka – Egnatia GG&3+ (2.64)

Odigrao je banjalučki Borac fantasično pod vođstvom trenera Vinka Marinovića u prošloj sezoni i na ubedljiv način postao prvak Bosne i Hercegovine ispred Zrinjskog koji je dugo gastovao u BiH. Ipak, na kraju sezone Borac se rastao sa trenerom, a na klupu doveo Mladena Žižovića. Velike ambicije ima klub iz Republike Srpske i u ovoj sezoni, o čemu najbolje govori interesovanje za legendarnog crnogorskog napadača Stevana Jovetića i vezistu Crvene zvezde Kingsa Kangvu. Na drgoj strani Egnatija je prvak Albanije koja iz godine u godine sve više fudbalski napreduje. Ovaj klub je po prvi put postao najbolji u zemlji, te će imati svoj debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Biće maksimalno motivisani i jedni I drugi da se prikažu u najboljem svetlu, pa bismo mogli da dobijemo sjajnu utakmicu sa puno golova u Banja Luci.

5317 Panevezys – HJK Helsinki Ukupno golova 3.5 više (2.67)

Šampionat Litvanije u fudbalu je u toku, a branilac titule Panvezis igra katastrofalno. Tim koji će predstavljati Litvance u kvalifikacijama za Ligu šampiona trenutno je pretpolsednji na tabeli i preti mu ispadanje. U ao čas dolazi im šampion Finske Helsinki koji već godinama dominira u ovoj zemlji na severu Evrope. Helsinki je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige konferencija, a sada je drugoplasiran u prvenstvu Finske. Gostii dolaze kao veliki favoriti, a obe ekipe karateriše otvoren fudbal i igra na gol više zbog koje je posebno Panevezis imao problema ove sezone, jer je prima po gol na utakmici u domaćem šampionatu. Na drugoj strani Helsinki je blizu proseka od dva pogotka po meču, pa bismo mogli da gledamo goleadu u Litvaniji, deblji kraj će izvući domaćin.

Tačan rezultat

8341 Palmeiras - Atletico GO 1:0, 2:0, 3:0 (2.31)

U punoj je brzini brazilski šampionat, ekipe igraju po dva puta nedeljno i Palmeiras je naprasno stao. Izgubili su 3:0 od Fortaleze pomalo iznenađujuće, nisu uspeli da savladaju ni Gremio, ali ne bi smelo da bude bilo kakvih problema protiv jedne od najslabijih ekipa lige. Atletiko Gojanijense ima jako slab napad, za razliku od odbrane. Gosti su, ipak, imali dan više da se pripreme za ovaj duel i možda možemo očekivati da sačuvaju svoju mrežu u prvom poluvremenu, ali u nastavku će verovatno pasti pored jačeg protivnika.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak