OCENE - Stanojević najslabija karika, potpuno je pogubio konce!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.09.2024.
21:01
Izvor: Sportske.net

Navijači su svoje rekli, čeka se uprava da zajedno ode sa nekada uspešnim trenerom.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je pretrpeo nezapamćeni debakl na svom terenu u večitim derbijima. Večerašnjih 0:4 je najubedljiviji poraz Partizana na svom terenu u istoriji večitih derbija, pa se postavlja pitanje ima li ikoga među crno-belima sa prelaznom ocenom.

A. Jovanović 6 - Imao je odličnu intervenciju početkom drugog poluvremena kada je zaustavio Silasov udarac, ali tada je Zvezda već vodila sa 2:0. Pogodio je stranu kod penala, malo je nedostajalo da odbrani, ali nestala je ona njegova ''magija'' iz prošle sezone. Ne može više ni on da popuni sve rupe u Partizanovoj igri, a kojih je sve više i više...

Filipović 5.5 - Trudio se, borio se, imao i jednu priliku posle dodavanja Natha, kada je zamalo zakasnio, ali je i kod trećeg gola zakasnio da zaustavi Šerifa Endiaja...

Ilić 5 - Slaba partija povratnika u Partizan. Nije mogao ništa snažnom Šerifu Endiaju, a imao je i veliki kiks u drugom poluvremenu kada je izgubio loptu, posle čega silas nije iskoristio stopostotnu priliku. 

Mujakić 5 - Ni on se nije proslavio, sporo je reagovao kod trećeg gola, nemoćan protiv Zvezdinih napadača. 

Jurčević 5.5 - Da je iskoristio priliku koju mu je pripremio Zubairu, možda bi ova utakmica dobila drugačiji tok, ali je njegova lopta pogodila prečku. Imao je i odličnu intervenciju na početku meča, kada je sprečio siguran gol Silasa iz peterca. Zamenjen je već u poluvremenu, a efekta te izmene nije bilo.

Antić od 46. minuta 4.5 - Dugo ga nismo videli na terenu, sada je dobio priliku u derbiju, ali nije doprineo boljoj igri Partizana. Čak je kod trećeg gla bio poslednji igrač odbrane, pa je propala ofsajd-zamka za Šerifa Endiaja.

Arijaga 4.5 - Stanojevićev čovek od poverenja koji ničim ne pokazuje da zaslužuje status koji ima u Partizanu. Opet je odigrao svih 90 minuta, nilim izazvano.

Kovač 5 - Skrivio je diskutabilan penal, pa u završnici prvog poluvremena pripremio i dobru priliku za Natha, ali izraelski vezista je loptu poslao zamalo pored gola. Poput Arijage, potpuno nadigran na sredini terena.

Zubairu 6.5 - Imao je par dobrih prodora po desnoj strani, pogotovo onaj u 32. minutu, kada je prošao pored Silasa i uputio odličan centaršut za Jurčevića, ali je prečka spasila gol crveno-belih. Vraćao se i u odbranu, pomagao Filipoviću. Jedno od njegovih boljih izdanja u dresu Partizana, ali šta to vredi crno-belima kad su izgubili ovako ubedljivo.

Trifunović od 76. minuta - Ušao je kad su svi jedva čekali da se ovaj meč završi...

Natho 6 - Neprimetan u prvih pola sata kada je Partizan bio pritisnut na svoju polovinu, ali posle Zvezdinog vođstva, i on je postao konkretniji. Ipak, nije iskoristio svoju prvu priliku.

Goh od 46. minuta 4.5 - Goh kao Goh, čitave ove sezone. Opet ništa nije pokazao.

Zahid 4.5 - Morao je bolje da reaguje u situaciji kada mu se ukazala prilika posle Zvezdinog vođstva. Imao je dosta prostora na ulasku u kazneni prostor Zvezde, ali je toliko loše šutirao, da je praktično dodao loptu golmanu Glazeru. Inertno je reagovao i u situaciji kod drugog Zvezdinog gola, kada je Maksimović uspeo jednu odbijenu loptu da prosledi za Silasa koji je savladao Jovanovića.

Lazarević od 57. minuta - Kako objasniti ovu izmenu?

Kalulu 5 - Objašnjavao je trener Stanojević nedavno zašto forsira Kalulua u špicu, umesto Đorđa Jovanovića. Očigledno je shavtio da će ponovo crno-beli biti daleko od protivničkog gola, pa se uzdao u Kaluluovu brzinu u eventualnim kontrama, ali se omaleni fudbaler nije baš proslavio.

Đ. Jovanović od 76. minuta - Imao je jednu polupriliku od kada je ušao na teren, sve ostalo nije vredno pomena.

Aleksandar Stanojević - Valjda je i sam shvatio da je ove sezone potpuno pogubio konce i sa izborom igrača, i sa njihovim minutažama, ulogama u timu. Sa svojim timom se obrukao kao možda niko u istoriji Partizana - ispao je iz sva tri evropska takmičenja u kvalifikacijama, ekipa mu je u prvenstvu na ivici plej-auta, a večeras je ušao u istoriju i kao trener koji je doživeo najubedljiviji poraz u večitim derbijima na stadionu u Humskoj. Ima ugovor na tri godine, ali ako i posle ovoga stane, ne znamo šta bismo rekli. A šta tek reći za odluku da najpre iz igre izvede Natha, da zatim uvede Lazarevića umesto Zahida... Naravno, glavni problem Partizana je mnogo dublji, ali Stanojević nije čovek koji može da ga reši.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke