OCENE - Svaka čast Šerifu, ali Andrija je obeležio ovaj derbi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.09.2024.
21:08
Izvor: Sportske.net

Kapa dole za novu nadu srpskog fudbala!

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Glazer 7 - Besposlen u prvih pola sata, a tek u drugom poluvremenu... Jedino mu je Zahid pripretio neposredno posle vođstva crveno-belih, ali je vezista Partizana slabo šutirao, pa izraelskom golmanu nije bilo teško da uhvati tu loptu. Nešto kasnije je Jurčević imao veliku priliku za Partizan, ali je tada prečka bila Glazerov saveznik.

Seol 7 - Imao je značajnu ulogu kod drugog Zvezdinog gola, u finišu prvog poluvremena. Generalno solidan utisdak je ostavio.

Kanga od 83. minuta - Dugo ga nismo videli na terenu, pričalo se i o njegovom nezadovoljstvu svojim statusom, ali očigledno je da je prihvatio svoju novu ulogu, u senci nekih novih igrača koji za sada imaju poverenje trenera Milojevića.

Spajić 7 - Tek u pojedinim momentima je Partizan pravio probleme odbrani Zvezde, pa Zvgezdini štoperi nisu ni mogli preterano da dođu do izražaja. Ipak, kiksnuli su u situaciji kada je Zahid dobio dosta prostora, samo što to vezista Partizana nije umeo da realizuje.

Điga 7 - Sličan utisak kao i kod Spajića. Dobro obavljen posao.

Elšnik 7.5 - Od samog početka meča bio je jedan od najistaknutijih igrača na terenu. Pravio je dosta problema odbrani Partizana, bio je prodoran, konkretan i svakako jedan od boljih u pobedničkoj ekipi.

Krunić 7.5 - Nije se previše istakao u ofanzivi, ali je na sredini terena dobio bitku sa Partizanovim vezistima. 

Maksimović 9 - Ovaj momak jednostavno mora da igra za Zvezdu i u nastavku sezone, nezavisno od toga da li je neko drugi povređen ili ne. Napunio je tek 17 godina ovog leta, kalio se u Grafičaru od početka sezone, a posle povrede Mimovića trener Milojević je odlučio da talentovanog vezistu prekomanduje u prvi tim i pruži mu priliku da u ulozi bonus igrača debituje kao starter u večitom derbiju. Na terenu je delovao kao da je odigrao bezbroj ovajvih utakmica, samouvereno, otresito, hladnokrvno, kao u situaciji kod drugog gola, kada je asistirao za Silasov pogodak. Svaka čast, dečko!

Prucev od 63. minuta 7.5 - Tek što je ušao u igru umsto Maksimovića, upisao je asistenciju svojim odličnim centaršutem za Endiaja kome je to bio treći gol u ovom meču.

Silas 7.5 - Njegov prvi derbi i prvi gol, iako do tog trenutka nije impresivno delovao na terenu. Čak je u uvodnim minutima meča propustio veliku priliku, kada je Jurčević uspeo da interveniše u poslednjem trenutku. U finišu prvog poluvremena je mnogo bolje reagovao.

Milson od 63. minuta - Ušao je kada je već sve praktično bilo rešeno i kada je pao ritam igre, pa se nije previše istakao.

Ivanić 7 - Dobro je sarađivao sa ostatkom veznog reda i napadačima, pripremio je priliku za Silasa koju ovaj na početku meča nije iskoristio.

Katai od 67. minuta - On je doskora bio specijalista za derbije, redovno je davao golove Partizanu, ali ovoga puta je dobio priliku tek posle četvrtog Zvezdinog gola. I inače od početka sezone više nema ključni uticaj na Zvezdinu igru.

Olajinka 7 - Očajno je reagovao u 35. minutu meča kada je mogao da duplira prednost crveno-belih. Umesto šuta ili asistencije, bukvalno je poklonio loptu u noge Filipoviću i velika prilika je propala. Ipak, imao je obaveza i u defanzivi koje je dobro odradio, pa je popravio utisak.

Endiaje 9 - Preuzeo je odgovornost da izvede jedanaesterac i to je učinio veoma precizno, pa Jovanović nije imao šanse da odbrani, iako je pogodio stranu. A u nastavku je napunio mrežu crno--belima, za svoj prvi het-trik u večitim derbijima. Ko zna šta bi bilo do kraja da nije zamenjen u 67. minutu.

Duarte od 67. minuta - Nije nastavio tamo gde je Endiaje stao, pa je izostala ''petarda'' u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke