Partizanov brodolom u Zaječaru - Stojilković u 90+7 doneo pobedu OFK Beogradu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.09.2024.
20:58
Izvor: Sportske.net

Nestvarna završnica duela.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana poraženi su danas u Zaječaru od OFK Beograda rezultatom 3:2 (1:2) u meču 8. kola Super lige Srbije.

Nastavlja se serija ekipe Aleksandra Stanojevića bez pobede... Četiri meča, crno-beli ne znaju za slavlje u svim takmičenjima, a ovog puta ih je ka tom cilju zaustavio OFK Beograd koji ih je za brojne promašaje kaznio u dubokoj nadoknadi i došao do tri boda golom Filipa Stojilkovića.

 U izostanku klasičnog špica, Partizan je igrao sa Kaluluom kao „lažnom devetkom“ i Bibarsom Nathom koji mu je bio podrška, dok su po bokovima delovali Goh i Zubairu. Videlo se već na samom početku da nas čeka zanimljiv, otvoren susret, posebno kada se zna da odbrana Partizan nije reprezentativna kada je reč o sigurnosti u ovoj sezoni.

Tako smo već u 15. minutu videli promenu rezultata kada je Aleksandar Filipović iskoristio centaršut Zubairua, lepo utrčavši u prostor. Desni bek Partizana je glavom zakucao loptu u mrežu Balše Popovića koji je „proplivao“. Slaba procena bočne lopte mladog golmana i kada već nisu imali klasičnog špica poput Đorđa Jovanovića da ovakve situacije realizuje, onda je na tom polju doprineo Filipović.

Nije radost Partizana potrajala pošto je Mario Jurčević poprilično potcenio Samuela Ovusua koji je povukao nalevo, uhvatio Slovenca na pogrešnoj nozi i „kiflom“ matirao Aleksandra Jovanovića.

Aldo Kalulu nije bio bezopasan bez obzira na to što je imao nešto drugačiju ulogu od primarne. Međutim, dve šanse koje su mu se ukazale trebalo je da završi, ali to je rizik koji je sam na sebe preuzeo Aleksandar Stanojević znajući da mu Francuz može ponuditi nešto drugačiju dimenziju napada svojim spuštanjem ka sredini. Često je to umelo da podigne visoko odbranu OFK Beograda i omogući da brzina Partizanovih ofanzivaca napravi razliku, pa smo u 40. minutu videli kako se takva situacija pretvara u gol. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće da u srcu igrališta nije stajao majstor poput Bibarsa Natha koji je pre nego što je pas Gajasa Zahida došao do njega nakratko pogledao kako Ibrahim Zubairu utrčava i onda bez gledanja poslao savršenu loptu za krilnog napadača koji pogađa. Bila bi prava šteta da to nije učinio, ovako će se briljantna asistencija nalaziti u zapisniku i u hajlajtsu meča.

Zamalo da Partizan opet ispusti prednost posle tri minuta igre, ali je Aleksandar Jovanović sprečio takav scenario.

Početak nastavka nije bio ni približno uzbudljiv. Aleksandar Stanojević je ukazao šansu Kevinu Arijagi umesto bledog Jung-jun Goha. Videli smo Partizan koji je prepustio posed OFK u određenoj meri, međutim to ništa nije promenilo. U 59. minutu je priliku dobio Đorđe Jovanović umesto Alda Kalula i samo nekoliko desetina sekundi kasnije mogao je da se upiše posle još jednog briljantnog pasa Bibarsa Natha. Ovog puta se istakao Balša Popović intervencijom.

Imao je Jovanović još jednu šansu da se upiše, ali udarac mu je bio izblokiran. Mogao je da asistira Trifunoviću koji je bio potpuno sam na desnoj strani, no odabrao je da sam završi akciju.

Ekipa sa Karaburme je pokušavala sve vreme da dođe do izjednačenja, ali su izostajale konkretne prilike. Falio je i napadač koji bi mogao da prihvati bočne lopte. Uprkos tome, OFK je pronašao način za poravnanje. Još jedan centaršut, ovog puta sa levog boka, lopta koja nije bila preterano opasna, ali nesrećno završava na ruci Marija Jurčevića i arbitar Stefanović odmah pokazuje na belu tačku. Igrao se 84. minut, Slovenac nije negodovao... Odgovornost je preuzeo Aleksandar Paločević i po sredini pogodio mrežu.

Odmah je Partizan mogao da uzvrati i ponovo povede kada je Kevin Arijaga glavom šutirao, ali može se reći da se sada Balša Popović iskupio za propust kod prvog gola. Fenomenalna odbrana.

Ona kao da je raširila krila igračima OFK koji se nisu potpuno povukli već su videli šansu u želji Partizana da krenu po tri boda. Odbrana crno-belih se rasula, previše prostora je imao Nikola Mituljikić koji je ugledao Filipa Stojilkovića na drugoj stativi, a ovaj traljvim šutem smešta loptu u mrežu Jovanovića u 97. minutu.


Partizan tako čeka pobedu još od 15. avgusta i trenutno imaju 11 bodova, dok OFK piše peti trijumf u sezoni i imaju 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke