Poraz od Benfike najmanja briga Vladana Milojevića pred derbi

Autor: Ivan Cvetković
petak 20.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Povreda Ognjena Mimovića još jedan u nizu kadrovski problema za stratega "crveno-belih".

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz u prvom kolu novog formata Lige šampiona.

Od šampiona Srbije u Beogradu bila je bolja Benfika koja je slavila rezultatom 2:1, ali poraz neće biti jedini razlog zbog kojeg bi Vladan Milojević trebalo da bude zabrinut pred predstojeći Večiti derbi sa Partizanom.

Povreda Ognjena Mimovića napravila je veliki problem u taktičkoj zamisli stratega "crveno-belih", umesto njega je ušao Dalsio, a poziciju desnog beka prinudno je pokrio Timi Elšnik.

Ipak, jasno je da reprezentativac Slovenije ne može biti stalno rešenje u odsustvu Mimovića oko čijeg zdravstvenog stanja Milojević nije preveliki optimista.

"Plašim se da nije dobra situacija, ali još ne znam... Problem je u stopalu. Otišao je na snimanje, dobićete informaciju. Mimović igra dobro, pun je samopouzdanja, sve najbolje mu želim, ali dešavaju se takve stvari. Dešavaju se ovakve povrede, hajde da kažemo da ne slutim, ali nisam ni veliki optimista. Videćemo", istakao je Milojević na konferenciji za medije.

Mimović je poslednji u nizu igrača koji neće biti u potpunosti spremni za okršaj sa Partizanom.

"Drkušić je imao povredu na treningu, bio je preveliki rizik, kao i Radonjić koji je ne samo povređen, već i totalno nespreman. Potrebno je dosta vremena da prođe da bi se potpuno spremio. Razmišljali smo šta da radimo posle povrede Mimovića, koju nikako nismo očekivali.

Imali smo i problem sa Seolom. Pretumbali smo. Mi nemamo bekove, vi to znate. Rodić je povređen, devijacija nosa i povreda koju treba da zaleči, on se vraća tek za dve ili tri nedelje... To je bilo iznuđeno, ali je Elšnik odradio pravi posao i odigrao je dobro i ne vidim da smo imali problem", istakao je Vladan Milojević.

Uprkos sve brojnijim kadrovskim problemima, Zvezda u derbi na stadionu Partizana ulazi kao veliki favorit, ali Milojević na raspolaganju ima samo jednog klasičnog beka u vidu Seola koji može pokriti i pozicije levog i desnog beka.

Susret u Humskoj na programu je u ponedeljak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke