Povratak kući, goleada, pogodak sezone i zdravstvena drama u Pazaru

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.09.2024.
18:58
Izvor: Sportske.net

Pravi derbi odigran je na novom terenu "Gradskog stadiona".

FK Novi Pazar
FK Novi Pazar

Povezane vesti

Fudbaleri Novog Pazara i Čukaričkog remizirali su 2:2 (2:1) na "Gradskom stadionu" u utakmici 8. kola Super lige Srbije.

Posle višemesečnog odsustva od svog doma, fudbaleri Novog Pazara vratili su se na "Gradski stadion" koji je bio sasvim pristojno ispunjen, posebno natkrivena zapadna tribina koja je mogla da sačuva glave navijača od kiše.

Povratak je izazvao i bakljadu na samom startu, pa se prvih pet minuta nije igrao fudbal, ali ostatak poluvremena i te kako jeste. Prvu ozbiljniju situaciju pred golom Novog Pazara, ekipa Čukaričkog pretvara u vođstvo. Akciju je povukao Đorđe Jovanović, udarac mu je blokirao Backulja, da bi se lopta srećno odbila do Vazdea čija asistencija glavom pronalazi Vinisijusa Mela za 0:1 u 16. minutu.

Novi Pazar/Irfan Ličina

Želeo je domaćin momentalno da odgovori i uspeli su u tome kada je Adem Ljajić demonstrirao svoje fudbalsko znanje, iskoristio proklizavanja Stankovića i pronašao Uroša Đuranovića za poravnanje.

Od tog momenta, Novi Pazar je bio bolji tim. Pretili su i Ljajić i Mesarović, a upravo su oni i režirali gol za preokret sastava Tomislava Sivića kada je nekadašnji đak Vojvodine "raspalio" sa distance u 40. minutu čime je usledilo veliko slavlje na tribinama.

U drugom delu meča, Goran Stanić je odlučio da mu ekipa zaigra ofanzivnije, sa bekovima bliže protivničkom golu i brzo je to donelo rezultat. Viktor Rogan je prihvatio loptu na levoj strani, povukao ka kaznenom prostoru i precizno šutirao za poravnanje. Međutim, VAR se oglasio, javio da je levi bek Čuke igrao rukom i od izjednačenja nije bilo ništa.

Nije tada, ali jeste petnaestak minuta kasnije, odnosno u 68. kada je Nikola Stanković izveo akrobaciju i dao gol sezone do ovog trenutka. Sigurno, biće u užem izboru da se nađe i po završetku kampanje. 


U samom finišu meča videli smo prekid jer je jednom od navijača na istočnoj tribini pozlilo, pa je bilo neophodno da interveniše lekarski tim Hitne pomoći koji je odvezao osobu u lokalnu bolnicu. 

Novi Pazar je pritisnuo protivnika, imao nekoliko dobrih situacija preko Opare,  Mesarovića i Islamovića, ali Kaličanin je izrastao u junaka Brđana.

Novopazarci su došli do osmog boda, Čuka je na 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke