Prva reakcija na Piksijevu izjavu: ''Jesmo li kompletni, ili nismo? Samo Vlahoviću bih rekao: 'Gospodine, izvoli'. Prošlo je vreme Mitrovića i Sergeja!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2024.
20:52
Izvor: Sportske.net

Nije se u potpunosti složio sa selektorovim razmišljanjima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nije večeras bilo Radeta Bogdanovića na RTS-u, ali smo na Areni sport čuli zanimljivu analizu nekadašnjeg sportskog direktora Crvene zvezde i poznatog menadžera Zorana Stojadinovića, koji je odmah prokomentarisao večerašnju izjavu selektora Dragana Stojkovića Piksija posle poraza Srbije u Kopenhagenu od Danske.

Nije se složio sa time da je nedostatak svežine bio najveći problem, a takođe je postavio pitanje kakav plan ima selektor za naredne utakmice i hoće li selektor pozivati ponovo one igrače koji mu se ovoga puta nisu odazvali.

''Svežina? Isto smo sveži koliko i oni, ali meni je nešto drugo zaparalo uši. Ako smo odigrali dobro protiv Španaca i hvalili smo igru ove ekipe, i nisu nam nedostajali oni koji nisu došli, sad odjednom već vidim u njegovoj izjavi da nismo kompletni. Hajde da se odlučimo, jesmo li kompletni, ili nismo kompletni? Videćemo valjda u oktobru...

Hajde da budemo iskreni prema sebi šta hoćemo i da ne lutamo mnogo. Kad se odigra dobro, onda je sve u redu, a kad se izgubi, onda je neko drugi kriv ili nismo kompletni, pa ću da pozivam ne znam koga.

Ovako, bez strategije, ćemo da lutamo posle sveka utakmice.

Po izjavi selektora, vrlo je jasan bio. Ne verujem da će da zove neke igrače iz naše lige. Rekao je da je imao kadrovskih problema, pa se podrazumeva da je mislio na igrače koji nisu došli. Možda to bude i dobro, ali hajde da odlučimo šta hoćemo'', rekao je Stojadinović.

Da se on pita, kojim igračima bi pojačao ovaj tim Srbije?

''Pričam bez ustezanja i ne menjam se pre početka i posle završetka meča, jer to je malo degutantno postao. Ja bih Vlahovića uvek zvao, ovi ostali mi ne nedostaju. Mislim čak i da je atmosfera bila narušena dovođenjem tih igrača.

Da me neko pogrešno ne razume, Mitrovića sam mnogo cenio kao igrača. On je bio igrač broj jedan, ali došao je momenat kada to više nije to. To više nije Mitrović koji je bio. Malo su ga i godine stegle, par klograma više, liga u kojoj igra...

Dakle, meni jedino je Vlahović kome bih uvek rekao 'gospodine, izvoli, dobro si došao'''.

A Sergej Milinković-Savić?

''Rekao bih, ne. Volim i njega kao igrača, ali prošlo je i njegovo, pretrčavaju ga igrači, nije više ni ta želja, novac je učinio svoje. Nismo mi mentalitet Argentinca koji gine za svoju zemlju. Mi smo bili i ostali Balkanci i to je to. Kad dobiješ prvi novac, kupiš roleksa, kupiš auto i to se odražava i u igri. Kad dođeš u 30-31 godinu, ti više nemaš želju, uljuljkan si i misliš 'dobro, neka ginu neki drugi''', zaključio je Stojadinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
igor1986
Sunday, 08.09.2024
23:28

Tako i selektor uzme milonče a rezultata bez Koji licemeri Dokle više... Al samo je to vid društvene nadogradnje izvinite lapsus propadanja

avatar
Čona
Sunday, 08.09.2024
21:41

Selektor radi dobro.Srbija nije nekompletna zbog Mitrovića,Vlahovića,Savića već zato što nije okupio igrače koji će da ginu,presing po celom terenu otpočetka do kraja,11 vukova,kao Zvezda protiv Boda.Danas se fudbal samo tako može igrati i uspeti.