Suludo - Panamci optužili Zvezdu da su rasizmom oterali Pumu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Koliko je samo stranaca prošlo kroz klub u istoriji, posebno novijoj i niko nikada nije imao problem te vrste.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Panamski novinar Emanuel Espino tvrdi da je Puma Rodrigez napustio Crvenu zvezdu iz nekoliko razloga.

Nakon samo dva meseca, Puma Rodrigez napušta Crvenu zvezdu i to za 500.000 evra više nego li što je nedavno plaćen. Postaće novi član meksičkog Leona i od momka od kojeg se mnogo očekivalo po dolasku, ocena je da je u pitanju promašaj.

Od prodornosti, tehnike i brzine, Puma Rodrigez u Crvenoj zvezdi nije pokazao ništa što bi ga izdvojilo i zbog čega je uostalom bio doveden. Dolaskom Silasa Mvumpe, jasno je da je neko od desnokrilnih napadača morao da bude prodat i izbor je pao na njega.

Ali, to kao da je izazvalo revolt kod samog igrača, pa i medija iz Paname, te su pokrenuli agentu i optužili Crvenu zvezdu da su na različite načine "oterali" Pumu. Kao razlozi, navode se zakasnele isplate, rasizam i druge stvari...

U novijoj istoriji Crvene zvezde, tamnoputi igrači su redovna pojava, kao i u svakom delu sveta i nijedan se nikada nije oglašavao povodom rasističkih napada. Štaviše, većina omiljenih stranaca među navijačima Crvene zvezde bili su tamne puti. Uostalom, Mičel Donald je svojevremeno postao prvi tamnoputi, a ujedno i prvi inostrani kapiten u istoriji Crvene zvezde. Stoga, ovakve optužbe su potpuno neosnovane.

U prvom timu Crvene zvezde trenutno ima sedam igrača tamne puti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke