Danci kalkulišu protiv Srbije?!

Autor: Milovan Longinov
subota 22.06.2024.
08:34
Izvor: Sportske.net

Selektor ima računicu, ali...

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Fudbaleri Danske biće poslednji rival Srbije u grupnoj fazi EP, a njihov selektor Kasper Hjulmand nagoveštava da bi radije završio kao treći. 

Danci imaju dva osvojena boda, koliko i Slovenci, Englezi su prvi sa četiri, tako da je pred poslednje kolo i dalje sve otvoreno. 

Danci ne bi imali ništa protiv da prođu kao trećeplasirana selekcija, jer bi to značilo da će izbeći Nemačku.

"Ako bih morao da biram, u ovom momentu bolje je biti treći. Osim što bismo izbegli Nemce, dobili bismo i više vremena za odmor. Voleo bih da se odmerimo sa NEmcima u Dortmundu, ali ni treće mesto nije toliko lud scenario. Svakako nas čeka težak rival, ali bismo mogli bolje da se pripremimo i odmorimo. Naravno da bismo voleli da pobedimo Srbiju, ali ni treće mesto ne bi bilo smak sveta, jer bismo ostvarili prvi cilj, a to je da prođemo u osminu finala", rekao je selektor Danske i nastavio:

"Remi bi nam verovatno bio dovoljan, ali moramo da izađemo da dobijemo meč. Verujemo da će Englezi pobediti Sloveniju, te da će nam tri boda biti dovoljna. Nije nemoguće ni da sa tri boda i gol razlikom u nekom scenariju odemo i kao treći", dodao je on. 

Utakmica Srbija - Danska na programu je u utorak u 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke